Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 198, 19 Ιουνίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: «ΟΜΑΛΗ Η ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

ΔΙΑΡΚΗΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ


Δείτε στο eikastikon πλούσιο
φωτογραφικό υλικό από τη
διαδρομή του δημιουργού που
εκπροσωπεί τη χώρα στην
52η Μπιενάλε της Βενετίας.ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΝΕΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: «ΟΜΑΛΗ Η ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Το τελευταίο, για την ώρα, Ιατρικό Ανακοινωθέν εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 18/6 και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη. Το Ανακοινωθέν έχει ως εξής:

«Η μετεγχειρητική πορεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου εξελίσσεται σε ομαλά πλαίσια. Εξακολουθεί να παραμένει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επειδή αυτό εξυπηρετεί τις νοσηλευτικές του ανάγκες και την αποφυγή της πίεσης των επισκεπτών.
Χθες Κυριακή έγιναν και ειδικοί έλεγχοι που βεβαίωσαν τις κλινικές εκτιμήσεις. Η επανασίτισή του δεν έχει αρχίσει επειδή δεν έχει ακόμη πλήρως επαναλειτουργήσει το πεπτικό του σύστημα.
Η διάθεσή του είναι καλή και το απόγευμα της Κυριακής είχε συνεργασία, για επείγοντα θέματα, με τα αρμόδια υπηρεσιακά πρόσωπα της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών»

Κορυφή σελίδας


ΔΙΑΡΚΗΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ


Η ομαλή μετεγχειρητική πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου του δίδει την δυνατότητα πλέον να συνεργάζεται με τους θεσμικούς συνεργάτες του, μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να προχωρήσουν διάφορα, επείγοντα και υπηρεσιακής, κυρίως, υφής θέματα.

Τόσο ο Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης, όσο και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτ. Θωμάς Συνοδινός, ενημερώνουν διαρκώς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο για τρέχοντα ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους και παίρνουν τις ανάλογες εντολές και κατευθύνσεις.

Κορυφή σελίδας


ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των απλών ανθρώπων που σπεύδουν από την πρώτη στιγμή στο Αρεταίειο Νοσοκομείο για να επισκεφθούν τον Μακαριώτατο ή να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του. Στενοί του δε συνεργάτες γίνονται διαρκώς αποδέκτες του παροξυσμού της αγάπης του κόσμου, με τρόπο αναπάντεχο, συχνά και εντυπωσιακό, είτε περπατούν στο δρόμο, είτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε στους Ιερούς Ναούς στους οποίους ιερουργούν.

Κορυφαίοι, επίσης, Εκκλησιαστικοί και άλλοι παράγοντες της δημόσιας ζωής δίνουν το «παρών» στο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18/6 μέχρι το μεσημέρι στο Αρεταίειο βρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, οι Μητροπολίτες Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Σταγών κ. Σεραφείμ, Σάμου κ. Ευσέβιος και από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας οι Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος και Τανζανίας κ. Δημήτριος.

Εκεί βρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος (φωτογραφία), ο οποίος, εξερχόμενος, δήλωσε: «Είναι εντυπωσιακά καλή η εξέλιξη της μετεγχειρητικής πορείας… Το βέβαιο είναι ότι βγαίνει ένα κλίμα αισιοδοξίας, το οποίο ανατροφοδοτείται και από τους θεράποντες ιατρούς και από τον ίδιο τον ασθενή, τον Μακαριώτατο. Νομίζω και η αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος…»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Οι αληθινοί Ορθόδοξοι δεν αρκέστηκαν ποτέ σε μια εγκεφαλική σύλληψη της Ορθοδοξίας, ούτε περιορίστηκαν σε επιστημονικές έρευνες μέσα στο εργαστήριο για την ανακάλυψη της Ορθοδοξίας, αλλά με και διά της Εκκλησίας απόκτησαν πλήρη, κατά το δυνατόν, γνώση και βιωματική εμπειρία της. Αν δε γινόταν αυτό και αν δεν υπήρχε η Εκκλησία, τότε η Ορθοδοξία θα ήταν μια θεωρητική σύλληψη, διανοητικής υφής και μια κουλτουριάρικη ενασχόληση των καιρών μας, χωρίς καμία βαθύτερη και ουσιαστικότερη αναγέννηση της καρδιάς και της ύπαρξης, με όλες τις ζωτικές της προεκτάσεις…»

Χριστόδουλος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη «Press Time», 29/1/2006ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ