Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Έκταστο τεύχος 197,
16 Ιουνίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΝΕΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: ΟΜΑΛΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Ενδημούσης Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφθεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.

Ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο, Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ελπιδοφόρο, Αρχιγραμματέα της Πατριαρχικής Συνόδου και τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο π. Νεκτάριο, αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11 π.μ. Εκεί τον υποδέχθηκαν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου και εκ μέρους της Εκκλησίας μας ο Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιλογιώτατος Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Θωμάς Συνοδινός, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στις 11:30 ο Παναγιώτατος έφθασε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και τον είδε κατ’ ιδίαν για 20 περίπου λεπτά.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου και την μετεγχειρητική του εξέλιξη από τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον θεράποντα ιατρό κ. Διονύσιο Βώρο.

Εξερχόμενος του Νοσοκομείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.:
«Θεώρησα χρέος να επισκεφθώ τον Μακαριώτατο σ’ αυτή την μικρή περιπέτεια της υγείας του. Ενθυμούμαι πάντοτε με συγκίνηση, την δική του επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη όταν ησθένησε ο αδελφός άγιος Χαλκηδόνος με εγκεφαλικό. Την 2η ημέρα ο Αρχιεπίσκοπος ήταν κοντά μας για να μας συμπαρασταθεί και να εκδηλώσει την αδελφική του αγάπη.

Πέρσι ήρθε στα ονομαστήριά μου και εκτιμώ πάρα πολύ αυτές τις εκδηλώσεις της αδελφικής του αγάπης, γι’ αυτό ήταν αυτονόητο και το θεωρούσα εσωτερική ανάγκη να έλθω να τον επισκεφθώ και να του ευχηθώ τα περαστικά σ’ αυτή την μικρά δοκιμασία.

Είχαμε άριστη συζήτηση, είναι υψηλό το ηθικό του, είναι χαρούμενος, ευδιάθετος, μιλήσαμε για τα εκκλησιαστικά θέματα, κυρίως και όχι τόσο για τα θέματα της ασθενείας του. Οι θεράποντες ιατροί είναι αισιόδοξοι, με ενημέρωσαν λεπτομερώς, από επιστημονικής απόψεως και ως προς τις προοπτικές για την περαιτέρω θεραπεία του.

Είμεθα όλοι αισιόδοξοι και ευχαριστούμε τον Ελληνικό λαό για τις συγκινητικές εκδηλώσεις της υιικής στοργής και συμπαραστάσεως προς τον Μακαριώτατο, επί τη ασθενεία του. Αυτές οι εκδηλώσεις δείχνουν την αγάπη του λαού προς την Εκκλησία, προς το τιμημένο ράσο, προς τον Κλήρο, προς τη ηγεσία της Εκκλησίας. Όλα αυτά είναι εκδηλώσεις που τιμούν τον Ελληνικό λαό.

Αναχωρώ από το Νοσοκομείο αισιόδοξος. Εμπιστεύομαι τον Μακαριώτατο στα χέρια του Θεού, τον οποίο διακονεί μια ολόκληρη ζωή…»

Κορυφή σελίδας


ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Εν τω μεταξύ, πανορθόδοξο και διαχριστιανικό είναι το ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου το οποίο εκδηλώνεται από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του.

Εκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο εξέφρασαν τις ευχές και την συμπαράστασή τους, είτε διά τηλεφωνημάτων, είτε δι’ επιστολών, οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ Θεόδωρος, Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος και Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Επίσης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμολένσκ κ. Κύριλλος, υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλίν & Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Τσεχίας & Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Σημειώνεται, επίσης και η επιστολή του Καρδιναλίου Κάσπερ, εκ μέρους του Πάπα Βενεδίκτου Ιστ΄ και η επίσκεψη του Αγγλικανού εφημερίου των Αθηνών, εκ μέρους του Προκαθημένου της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Καρντερβουρίας R. Williams.

Κορυφή σελίδας


ΝΕΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: ΟΜΑΛΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Νέο Ιατρικό Ανακοινωθέν εξεδόθη σήμερα (16/6/2007) από το Αρεταίειο Νοσοκομείο των Αθηνών, το οποίο υπογράφει ο Καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και έχει ως εξής:

«Η μετεγχειρητική πορεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου εξελίσσεται ομαλά.

Είναι ευδιάθετος και ήδη από χθες άρχισε συνεργασία με τους στενούς συνεργάτες του. Σήμερα είχε συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, σημαντικής χρονικής διάρκειας»

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ