Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 196, 15 Ιουνίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΟΜΑΛΗ Η ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (13/6/2007), από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής κ. Διονύση Βώρο και την ομάδα του, παρουσία του Ιατρού Υφυπουργού Υγείας κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε μετά την επέμβαση και υπογράφει το Πρόεδρος του Αρεταίειου Νοσοκομείου Καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος υπεβλήθη σήμερα στην προγραμματισμένη εγχείρηση για το πρόβλημα του παχέος εντέρου. Η εγχείρηση ήταν ριζική και επιτυχής και έγινε άμεση αναστόμωση για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οργάνου. Σήμερα θα μείνει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς, όμως, ανάγκη ειδικής υποστήριξης. Από τις προεγχειρητικές εξετάσεις είχε διαπιστωθεί ότι συνυπάρχει ένα χρόνιο πρόβλημα του ήπατος. Έγιναν γι’ αυτό οι απαιτούμενες διαπιστώσεις, στη διάρκεια της εγχείρησης και έγιναν, επίσης, ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις. Η ενδεχόμενη πληρέστερη αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος θα γίνει βάσει των αποτελεσμάτων σε εύλογο χρόνο».

Αμέσως μετά την επέμβαση, το νοσοκομείο επισκέφθηκαν, για να ενημερωθούν από τους γιατρούς, ο τ. Πρωθυπουργός κ. Κων/νος Μητσοτάκης, οι Υπουργοί ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γεώργιος Σουφλιάς, Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και πλειάδα Ιεραρχών.

Κορυφή σελίδας


Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Συνεχίζονται αμείωτες οι συγκινητικές εκδηλώσεις της αγάπης του λαού μας προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας. Κλήρος και λαός ποικιλότροπα εκδηλώνουν την συμπαράστασή τους και συμμετέχουν στην δοκιμασία της υγείας του Μακαριωτάτου προσφέροντας μέγιστη ηθική και ψυχολογική υποστήριξη.

Ανάλογη στάση ακολουθεί και η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, που από την πρώτη μέρα της νοσηλείας στο Νοσοκομείο εκδήλωσε την αγάπη και το ενδιαφέρον της με πολλούς τρόπους. Μία μέρα μετά την εγχείρηση (14/6/2007), τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, του είπε: «Σας αγαπάμε, Σας εκτιμάμε και Σας αναμένουμε σύντομα κοντά μας σιδερένιο». Ο Μακαριώτατος τον ευχαρίστησε συγκινημένος.

Ακολούθησαν οι Υπουργοί Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι διανύει την μετεγχειρητική περίοδο, κρατάει και την αισιοδοξία και, κυρίως, το χιούμορ του. Του ευχόμαστε σύντομα να τελειώσει με όλες τις διαδικασίες, που εκ των πραγμάτων επιβάλλονται, μετά από μια εγχείρηση και να ξαναβρεθεί στην πρώτη γραμμή του υψηλού πνευματικού του έργου…»

Η κ. Γιαννάκου, από τη μεριά της δήλωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι μια χαρά, ευδιάθετος, αισιόδοξος και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά…».

Στο Νοσοκομείο βρέθηκε και ο τ. Υπουργός κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος ενημερώθηκε από τους γιατρούς και στενούς συνεργάτες του Μακαριωτάτου για την πορεία της υγείας του. Εξερχόμενος, δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Ήρθα και με την ιδιότητα του υπευθύνου υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μεταφέρω τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Μακαριώτατο και τις ευχές του Προέδρου μας. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα είναι κοντά μας, στα καθήκοντά του και στο σημαντικό έργο του»

Νωρίς το απόγευμα τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο ταχεία ανάρωση. Ο Μακαριώτατος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και εκθείασε τις προσφερόμενες σε αυτόν ιατρικές και νοσηλευτικές φροντίδες και το υψηλό επίπεδο του νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας


ΟΜΑΛΗ Η ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Ευδιάθετος και σε καλή κατάσταση είναι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, μία ημέρα μετά την πολύωρη εγχείρηση στο παχύ έντερο.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν (14/6/20070, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Αρεταίειου Νοσοκομείου Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης (φωτογραφία) «Η μετεγχειρητική πορεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου εξελίσσεται ομαλά, η γενική του κατάσταση είναι πολύ καλή και στην επικοινωνία του είναι πολύ ευδιάθετος. Θα παραμείνει και σήμερα σε χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για πρακτικούς λόγους καλύτερης νοσηλείας».

Κορυφή σελίδας


ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Εκκλησίας της Ελλάδος Μυριόβιβλος περιλαμβάνεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Βιβλιοθήκης. Η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη συστάθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Εθνικών Βιβλιοθηκών (CENL) η οποία αριθμεί 45 μέλη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποστηρίξει επανειλημένα ότι σκοπεύει να στηρίξει πάνω στην υποδομή της Ευρωπαϊκής Βιβλιοθήκης τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης με στόχο να προσφέρει βαθμιαία ενιαία πρόσβαση σε όλο τον ψηφιακό και ψηφιοποιημένο πλούτο της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Εξ άλλου, η Μυριόβιβλος Βιβλιοθήκη συγκαταλέγεται στην ομάδα βιβλιοθηκών του δικτύου The Top 100 Libraries.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Ακόμα κι αν δεν κατανοούμε την υπόσταση του Θεού, έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε, να αγαπήσουμε. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε αν δεν αγαπάμε και δε γίνεται μόνο από συγκατάβαση, είναι τρόπος ύπαρξης. Η Ορθοδοξία δεν πείθει, αλλά μαγεύει, αναπαύει. Ο Θεός δεν είναι ισχυρός και δίκαιος λόγω της δύναμής του, αλλά λόγω της αγάπης του. Χαρίζει στον άνθρωπο την ελευθερία να αγαπά, να θυσιάζεται, να πονά, να ερωτεύεται, να μοιράζει την ψυχή του, να πιστεύει, να ψάχνει την αλήθεια και όχι από το φόβο της τιμωρίας, αλλά για τη δική του σωτηρία. Όλη η ζωή εξηγείται πάνω στο Σταυρό και στην Ανάσταση. Γι’ αυτό και η ζωή είναι σπουδή επάνω στο θάνατο και ο θάνατος σπουδή στη ζωή…»

Πασχάλης Λαμπαρδής
«Οι φύλακες της Ανατολίας», σελ. 43ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ