Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 192, 1 Ιουνίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ»

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΣΤΩΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η «ΛΟΓΙΚΗ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Διαβάστε το αφιέρωμα
στη
Μυριόβιβλο βιβλιοθήκη.ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Στη Βέροια και στην Έδεσσα θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (1 – 5/6/2007), προκειμένου να συμμετάσχει σε πλειάδα εκδηλώσεων θρησκευτικού και εθνικού περιεχομένου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1/6 ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί το Πολυδένδρι όπου θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του αειμνήστου Μητροπολίτου Νικαίας κυρού Γεωργίου (φωτογραφία), ενώ θα προσκυνήσει και στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου (Σκήτη Βεροίας).
Το Σάββατο θα παραστεί και θα μιλήσει στην Ημερίδα, που διοργανώνει η Μητρόπολη Βεροίας στη μνήμη του αοιδίμου Ιεράρχου, στον χώρο Τεχνών του Δήμου. Στην Ημερίδα, επίσης, θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Λασκαρίδης, ο π. Ανδρέας Παπαβασιλείου και ο Αρχιμ. Πορφύριος Προδρομίτης.

Κορυφή σελίδας


ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το απόγευμα του Σαββάτου 2/6 ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης, ενώ την επομένη θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης.
Ακολούθως, θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως με θέμα «Τέλος Άγρας και Αντώνης Μίγγας: Από τη θυσία στη δικαίωση», εξ αφορμής της συμπλήρωσης 100 ετών από τον μαρτυρικό θάνατό τους (φωτογραφία: στο δρόμο για το χωριό Καρυδιά, στην Έδεσσα, βρίσκεται το μνημείο των μακεδονομάχων Άγρα-Μίγκα).
Την Δευτέρα 4/6 ο Μακαριώτατος θα παραστεί και θα μιλήσει στη γενική Ιερατική και Μοναστική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, το απόγευμα θα παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των ΙΓ΄ Παυλείων στη Βέροια, ενώ την επομένη (5/6) θα βρεθεί στην Παναγία Σουμελά για να παραστεί και να μιλήσει σε Μοναστική σύναξη με θέμα «Ο Ιερός Χρυσόστομος και ο Μοναχισμός». Ομιλητές στην ίδια σύναξη θα είναι, επίσης, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Αρχιμ. Ελισσαίος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, η Μοναχή Ολυμπιάδα, πρωεστώσα της Ι. Μονής Αγίου Αθανασίου Αγκαθιάς, η Μοναχή Θεολογία, Ηγουμένη της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου και ο Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τα ΙΓ΄ Παύλεια

Κορυφή σελίδας


ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε πανστρατιά προσευχής καλεί τον κλήρο και τον λαό της πόλης η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, «με αίτημα να διατηρηθεί για πάντα η μεγάλη δωρεά της ειρήνης στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας και δεύτερον να αποδοθεί στην Ελλάδα η δικαιοσύνη σχετικά με το όνομα της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας» (Δελτίο Τύπου, 25/5/2007).
Για το λόγο αυτό θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, την Παρασκευή 1/6 στις 9 μ.μ. στον Άγιο Δημήτριο (φωτογραφία).
Ο κ. Άνθιμος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των πανελλήνων για την Μακεδονία επισημαίνει ότι «Ουδείς μπορεί να σφετερισθεί το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μία και μόνη και είναι Ελληνική. Το κράτος των Σκοπίων, που είναι ευεργετημένο πολλαπλώς από την πατρίδα μας την Ελλάδα, να φωτισθεί ως προς τη βούληση της πολιτικής του ηγεσίας και των ανά τον κόσμο προπαγανδιστών του, ώστε να εγκαταλείψει την παραχάραξη της ιστορίας και τις περιπλοκές των ευφαντάστων μύθων, σχετικά με την κλοπή και την ιδιοποίηση του ονόματος “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”…»

Κορυφή σελίδας


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ»

«Η Εκκλησία μας είναι αντίθετη σε οτιδήποτε φθείρει το σώμα μας, που είναι ναός του Θεού», επισημαίνει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/5/) και συνεχίζει:
«Και το κάπνισμα φθείρει το σώμα μας. Και ενώ είμαστε γεννημένοι να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, το κάπνισμα, με τον εθισμό, που προκαλεί, μάς κάνει αιχμάλωτους ενός πάθους. Επίσης, δεν προκαλούμε μόνο ζημιά στο σώμα και στην ψυχή μας, αλλά βλάπτουμε και τους συνανθρώπους μας, διότι τούς επιβάλλουμε να γίνουν παθητικοί καπνιστές…»

Κορυφή σελίδας


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

«Ελληνισμός και Ορθοδοξία υπήρξαν οι κορυφαίοι στύλοι πάνω στους οποίους στερεώθηκε το μεγαλοπρεπές οικοδόμημα του πολιτισμού μας, ο οποίος ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα σε μια περίοδο μεγάλης ακμής, δοκίμασε μια παρακμή που τον έφερε παραπλήσιον θανάτου και εξαφάνισης. Τότε εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός ως σανίδα σωτηρίας για τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική γλώσσα. Από αυτή την ιστορική συνάντηση προήλθε η σύνθεση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού...»
Αυτά, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, μιλώντας στην τελετή αποκάλυψης του ανδριάντος του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου, που έγινε στο Κέντρο Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού έξω από το Λουτράκι (30/5/2007), παρουσία του Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων και πλειάδος επισκεπτών.
Ο Μακαριώτατος, επίσης, σημείωσε ότι «ο μεν Χριστιανισμός χρησιμοποίησε ως όχημα για τη διάδοσή του την Ελληνική γλώσσα, η δε Ελληνική γλώσσα και Ελληνικός πολιτισμός διασώθηκαν χάρη των Χριστιανών. Έτσι ο Ελληνισμός δεν καταστράφηκε και δεν τέθηκε οριστικά στο χρονοντούλαπο των ζητητών της ιστορίας, όπως θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε η συνάντησή του με τον Χριστιανισμό. Έχουν άδικο όλοι εκείνοι και ιδίως οι νοσταλγοί του 12θέου και του νεοπαγανισμού οι οποίοι στρέφονται μετά μανίας εναντίον του Χριστιανισμού διότι τον χρεώνουν δήθεν με την καταστροφή του Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός ήδη διερχόταν τα στάδια της παρακμής του…»
(φωτογραφία: Θουκυδίδης, τοιχογραφία στον ναό της Μονής Φιλανθρωπινών, 16ος αι., Ιωάννινα)

Κορυφή σελίδας


ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΣΤΩΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Με το Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών συναντήθηκε ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος (30/5/2007). Η συνάντηση έγινε μετά τη λήξη των εργασιών της Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης που έλαβε χώρα στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή 226 αθλητικών συντακτών από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών κ. Γιέρσυ Γιάκομπσε για την επίσκεψη και τον διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον του για την πρόοδο του έργου των δημοσιογράφων που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ.
Τους ξένους συνέδρους συνόδευε και το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Παύλο Γερακάρη, ο οποίος σημείωσε ότι σκοπός της Συνδιάσκεψης ήταν η αλληλεγγύη, η διάδοση του αθλητικού πνεύματος και η συνεργασία μεταξύ των αθλητικών συντακτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πρότεινε, επίσης, την καθιέρωση λατρευτικών εκδηλώσεων, σε ετήσια βάση, στη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστωρος, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι ο προστάτης των Ελλήνων αθλητών, πρόταση που ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος έκανε ολοθύμως αποδεκτή.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος επεσήμανε τις προσπάθειες που καταβάλει η Εκκλησία, να ενεργοποιήσει νέες ποιμαντικές μεθόδους επικοινωνίας με τους νέους, μία από τις οποίες είναι η δημιουργία ομάδων και η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, τόσο σε ενοριακό, όσο και σε μητροπολιτικό επίπεδο, γεγονός που εκθειάστηκε από τους ειδικούς, περί τον αθλητισμό, αθλητικούς συντάκτες.

Κορυφή σελίδας


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ ομάδα του Παναθηναϊκού τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος σε ειδική λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (29/5/2007).
Προς τους αθλητές, τους οποίους συνόδευε ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος και σημείωσε ότι «Σάς θεωρούμε παιδιά μας, προσευχόμαστε για σάς και αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί, χάρη σε σάς, μεγαλύνεται το όνομα της πατρίδας μας…»
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «είμαστε λαός με δημιουργικότητα και έχουμε να δείξουμε κατορθώματα όχι μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά και στον αθλητισμό, σε ένα χώρο όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και να φθάσουν σε επίπεδα που για εμάς είναι δυσπρόσιτα…»
Από την μεριά του ο κ. Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμή που έκανε στην ομάδα να την δεχθεί και να της δώσει την ευλογία του.

Κορυφή σελίδας


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Υποτροφίες σε φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές και οικονομικά βοηθήματα σε νεαρά ζευγάρια, που ξεκινούν τώρα τη ζωή τους και σε πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες απένειμε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.
Όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» (31/5/2007) «Συνολικά δόθηκαν 30.000 ευρώ σε νέους και νέες της περιοχής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας της Πεντηκοστής…»
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος (φωτογραφία) επεσήμανε ότι «Η τοπική μας Εκκλησία ενισχύει τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες που καταβάλλουν, από κοινού με τις οικογένειές τους, οι νέοι μας για απόκτηση Παιδείας και μόρφωσης, ενώ, παράλληλα, ενισχύει νεαρά ζευγάρια που θέτουν τώρα τα θεμέλια για την διαμόρφωση οικογένειας και άπορες οικογένειες αγροτών μας…» Παράλληλα, συνέστησε σε όλους «να έχουν πάντοτε τη σιγουριά ότι η Εκκλησία συμπαρίσταται στον αγώνα τόσο των νέων όσο και των οικογενειών τους και προσεύχεται για την πνευματική τους ανέλιξη…»

Κορυφή σελίδας


ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η «ΛΟΓΙΚΗ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Έκθετη αφήνει την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία, με πρόσφατη ανακοίνωσή της, αμνηστεύει και θεωρεί ακόμα και ηθικά επιβεβλημένη! την θανάτωση εμβρύων, στα οποία, κατά τον προγεννητικό έλεγχο, έχει διαγνωστεί γενετική ανωμαλία, μελέτη που βασίζεται σε στοιχεία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών το Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και αφορά στα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία.
Αντιγράφουμε από το Α.Π.Ε. (25/5/2007): «Πλήρης ίαση της Μεσογειακής Αναιμίας μπορεί να επιτευχθεί με μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ειδικά όταν αυτή γίνεται σε μικρή ηλικία. Η συμβατική θεραπεία (μεταμοσχεύσεις, αποσιδήρωση) προσφέρει μακροχρόνια επιβίωση, όμως, με τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, επιτυγχάνεται πλήρης ίαση, αναφέρεται σε ανακοίνωση με θέμα «Μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία: η Ελληνική εμπειρία», που θα παρουσιαστεί στο 45ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται στο Πόρτο Καράς στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» των Αθηνών, στο διάστημα από το 1994 έως το 2006, συνολικά 88 παιδιά με αιμοσφαρινοπάθειες, υποβλήθηκαν σε 96 μεταμοσχεύσεις. Τα 84 είχαν ομόζυγη β-μεσογειακή αναιμία, τα 3 μικροδρεπανοκυτταρική και το ένα δρεπανοκυτταρική αναιμία. Με διάμεσο χρόνο παρακολούθησης τα 6,5 έτη 84 ασθενείς επιβιώνουν, 81 με φυσιολογική αιμοποίηση και χωρίς να υποβάλλονται σε μεταγγίσεις και 3 με νόσο. Το ποσοστό επιβίωσης χωρίς νόσο είναι 94%, ενώ το ποσοστό θνητότητας 5% και συγκεκριμένα η επιβίωση χωρίς νόσο είναι 100% σε ασθενείς χαμηλού κινδύνου, 95% σε ενδιάμεσου κινδύνου και 87% σε υψηλού κινδύνου. Συμπερασματικά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς με μεσογειακή αναιμία από συμβατό δότη εξασφαλίζει ίαση με υψηλά ποσοστά επιτυχίας και χαμηλή νοσηρότητα – θνητότητα, ιδιαίτερα αν εφαρμόζεται σε μικρή ηλικία»
Μήπως, μετά τα παραπάνω, η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής οφείλει να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να αναγνωρίσει το δικαίωμα και την ελπίδα στη ζωή όλων ανεξαιρέτως των κυοφορούμενων εμβρύων, αφήνοντας στο περιθώριο απάνθρωπες ευγονικές πρακτικές;

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Κάθε λαός έχει δικαίωμα ν’ απαιτεί, μ’ επιμονή, την επίσημη αναγνώριση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον του. Η σημερινή πραγματικότητα δε δικαιολογεί νέες ολιγωρίες και αναβολές. Όταν κανείς αργοπορεί απέναντι στην Ιστορία, αυτή τον εκδικείται.

Είναι καιρός νομίζω να ενεργοποιηθούν κάποιοι Διεθνείς Οργανισμοί προστασίας της παγκόσμιας ειρήνης. Να αποδώσουν δικαιοσύνη σύμφωνα με το πνεύμα και τους όρους του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που επιβάλει σεβασμό στις θεμελιώδεις ανθρώπινες αρχές. Επιβάλλεται να συγκροτηθεί αδέκαστη ανακριτική επιτροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να φέρει στο φως, μέσα απ’ τα υπάρχοντα ντοκουμέντα, τα τραγικά γεγονότα της εποχής εκείνης. Το αίτημα των Ποντίων Ελλήνων για την αναγνώριση της γενοκτονίας εμπεριέχει μια δυναμική, ένα μήνυμα λύτρωσης προς την ίδια την τουρκική κοινωνία…»
(στη φωτογραφία: Πόντιοι αντάρτες)


Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Ιστορικός
Αφιέρωμα της εφημερίδας «Μοχλός» Κοζάνης στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (Μάιος 2007)ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ