Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη, ή και συχνότερα αν υπάρχουν πολλές ειδήσεις, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Παν. Δρακόπουλος     Συντάκτης: Α.Ε.Ο.Τεύχος 18, 27 Σεπτεμβρίου 2005              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.


    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τους πρωταθλητές Ευρώπης στο Μπάσκετ συνεχάρη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος που προέβη στην ακόλουθη δήλωση (26/9/2005):
«Ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος της θέλησης και μία ακόμη απόδειξη της σημασίας της ομαδικής δουλειάς, αλλά και της ενότητας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον προπονητή και τα μέλη της Εθνικής ομάδας Καλαθοσφαίρισης που έκαναν όλο τον Ελληνικό λαό υπερήφανο και έγραψαν μία ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού»


ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

«Εάν θέλουμε πραγματικά να ανήκουμε στο Θεό δεν έχουμε παρά να αγαπάμε τον Θεό, τον συνάνθρωπο, τον αμαρτωλό, ακόμα και τον εχθρό μας. Αυτό είναι το πραγματικό ιδίωμα των Χριστιανών», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, κατά την ομιλία του στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Παπάγου (26/9/2005). «Η αγάπη για όλους πρέπει να είναι στάση ζωής των Χριστιανών, διαφορετικά δε μπορούμε να λεγόμαστε Χριστιανοί και δε μένει μέσα μας ο Χριστός, ούτε εμείς μέσα σ’ Αυτόν…», κατέληξε.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΥΠΟ

Ευχετήρια επιστολή προς την νέα Ιερά Σύνοδο απέστειλε ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος (12/9/2005), με την ευκαιρία της έναρξης του νέου Συνοδικού έτους. «Με βαθύτατο σεβασμό και ειλικρίνεια φιλαδελφείας ευχόμεθα ευλαβή πιστότητα στην Ορθόδοξη εκκλησιολογία…», τόνισε.

Παράλληλα κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αθηναϊκό Τύπο (12/9/2005) εξ αφορμής πρόσφατων υβριστικών χαρακτηρισμών κατά του Μακαριωτάτου. «Πιστεύουμε», σημειώνει ο Σεβ. Δημήτριος, «ότι η δημοκρατική ιδιότητα όποιου την επικαλείται δεν συνιστά ιδεολογικό άλλοθι αήθους συμπεριφοράς ούτε απλώς συντάξιμο συμψηφισμό βαρέων ενσήμων αγωνιστικότητος από το παρελθόν».

Η δημοκρατική ιδιότητα, προσθέτει, «αποτελεί ισόβιο άθλημα κοινωνικού - πολιτικού ήθους, που διαθέτει υπομονή ευπρέπειας απέναντι στην αντίθετη γνώμη και σεβασμού των δικαιωμάτων της.» Και επισημαίνει ότι «Διαφορετικά ευτελίζεται η αξιοπρέπεια της δημοκρατικής μας κοινωνίας, αφού εμφανίζεται να προάγει τον αδιάλλακτο ολοκληρωτισμό της μονοφωνίας. Παρακαλούμε για περισσότερη ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση…»

Απαντώντας, ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (16/9/2005), ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την φιλάδελφη επιστολή, και τόνισε: «Ο πιστός λαός ημών δεν είναι διατεθειμένος να αποκοπή βιαίως από του ζωηφόρου μαστού της Μητρός Ορθοδοξίας, η οποία τον τρέφει πνευματικώς. Εάν δε τούτο συμβή, είναι βέβαιον ότι ο λαός θα στερηθεί ενός ουσιώδους στοιχείου της πνευματικής του ταυτότητος…»


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ «ΜΗΤΕΡΑ»

Μήνυμα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα», απέστειλε ο Μακαριώτατος.

«Το έργο που επιτελεί το Κέντρο», σημειώνει, «είναι Θεοφιλές, ένα έργο που ο Ύψιστος δέχεται με ευχαρίστηση, γιατί ακουμπά το θέμα μέριμνα, στοργή, αγάπη και ζεστασιά στο μικρό παιδί… Η Χριστιανική διδασκαλία δεν αντιμετωπίζει ψυχρά ένα βρέφος, ως ένα άτομο απλώς που προστίθεται στον πληθυσμό μιας χώρας, αλλά αντιμετωπίζει μια ζώσα και αθάνατη ψυχή που οικοδομείται από Θεϊκή ευλογία και αγάπη που προορισμό έχει την Ουράνια Βασιλεία, κατά τα λόγια του Χριστού ‘των παιδιών εστίν η Βασιλεία των ουρανών’ (Ματθ. 19,14). Γι’ αυτό η Εκκλησία δε δέχεται τις εκτρώσεις και θεωρεί ότι είναι θανάτωση της ζωής η αποτρόπαια αυτή πράξη…»

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος παρακινεί: «Ζωογονήσατε, λοιπόν, ακόμα περισσότερο το Κέντρο σας και δώσατε όλην σας την καρδιά στη διακονία των βρεφών. Με απόλυτο σεβασμό γιγαντώσατε το ειλικρινές και αμέριστο ενδιαφέρον σας και ποτέ μη λησμονείτε τη σοφή ρήση: Το βρέφος είναι καλός μαθητής αλλά και καλός δάσκαλος»


Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ

Και στο Γιοχάνεσμπεργκ δραστηριοποιείται τώρα η οργάνωση «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της νεανικής εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή. Σε συνεργασία με την «Alexandria Lighthouse» και στα πλαίσια του προγράμματος «Intergrated Development Plan», δημιουργεί ειδικά διαμορφωμένο Κέντρο με σκοπό την ομαλότερη κοινωνικοποίηση της τοπικής νεολαίας και την εκπαίδευσή της σε σημαντικά ζητήματα, όπως το AIDS και η εξάλειψη των κοινωνικών και φυλετικών προκαταλήψεων.

Η δράση αυτή αποτελεί νέο κεφάλαιο για την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» η οποία επεκτείνει το έργο της σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα με νέας μορφής αναπτυξιακά προγράμματα.ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ