Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 163, 20 Φεβρουαρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑΔείτε στην Πινακοθήκη
eikastikon

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Σε περισυλλογή για το μέλλον του τόπου κάλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, τους πιστούς, κατά την ομιλία του στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών (18/2/2007), επί τη εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού μίλησε για το σπουδαίο και θυσιαστικό έργο της Αγίας Φιλοθέης, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μνημόνευσε την πολύτιμη προσφορά της Εκκλησίας στη σωτηρία του έθνους. Υπογράμμισε, επίσης, ότι «όλα αυτά που η ιστορία μάς έχει παραδώσει, θα έπρεπε στην εποχή μας να τα θυμόμαστε, οι νεότερες γενιές να μαθαίνουν για να διδάσκονται, η αλήθεια της ιστορίας να μην παραχαράσσεται, ούτε και να υπονομεύονται τα όσια και τα ιερά αυτού του τόπου...»
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παραποίηση της ιστορίας που καταγράφεται στο αντίστοιχο βιβλίο της Στ΄Δημοτικού και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν ποτέ να μιλούμε για την Τουρκοκρατία και για την διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης και πνευματικής αυτοσυνειδησίας χωρίς να γίνεται λόγος για την προσφορά και την θυσία της Εκκλησίας, όχι μόνο σε υλικά αγαθά, αλλά και σε ζωές επίλεκτων στελεχών της; Είναι δυνατόν να διδάσκεται η ιστορία παραχαραγμένη σύμφωνα με τις νέες δήθεν προοπτικές της εποχής; Είναι δυνατόν στον βωμό της φιλίας με τον οιονδήποτε γειτονικό μας λαό να διαγράφονται όλα εκείνα στα οποία οφείλουμε την υπόσταση μας; Τότε είμαστε ανάξιοι να θεωρούμαστε παιδιά εκείνων οι οποίοι προτίμησαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα να νιώθουμε ασφαλείς και δημοκρατικοί και να μπορούμε έτσι να αμφισβητούμε πράγματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση...»

Κορυφή σελίδας


ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Τις πρωτοφανείς, κατά του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλώσεις του Μητροπολίτου Ζακύνθου Χρυσοστόμου, σχολίασαν και αποδοκίμασαν άλλοι δύο Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (16/2/2007).
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου σημείωσε: «Αυτός είναι ο πειρασμός, τον οποίο αισθανόμαστε όλοι, τον ίδιο τον Σεβ. Ζακύνθου, σαν «σκόλοπα της σαρκί» της Ιεραρχίας. Είναι ένας πειρασμός ο ίδιος ο άνθρωπος με αυτά που λέει και ειλικρινά προσευχόμαστε να τον φωτίσει ο Θεός να συνεισφέρει...

Πού είδε τον εκβιασμό; Όταν εμείς συνεδριάζουμε στην Ιεραρχία και εκείνος κάθεται έξω και μέσα στα γραφεία, πίνοντας καφέ, αυτό τί σημαίνει; Εμείς είμαστε συνεπείς στα καθήκοντά μας και εκείνος περιφρονεί το Σώμα της Εκκλησίας... Μια φούσκα είναι που διαρκώς βλέπουμε να ξεφουσκώνει. Όχι να μειώνει το έργο του Αρχιεπισκόπου και της Συνόδου, επειδή δεν έχουν το ήθος που έχει ο ίδιος... Να προσευχηθούμε όλοι να εκλείψει αυτός ο σκόλοψ, να ηρεμήσουν τα πράγματα, να επανέλθουν όλοι στην ειρήνη της Εκκλησίας...»
Από τη μεριά του ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος επεσήμανε: «Θεωρώ ότι λειτουργεί σε ικανοποιητικότατο βαθμό το Συνοδικό σύστημα... Εγώ θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι Ιεράρχες πρέπει να έχουν αυτό το δυναμικό πνεύμα, ειδικά στην εποχή μας για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που συναντούν... Βεβαίως, ο δυναμισμός αυτός μπορεί να αποβεί ολέθριος και επικίνδυνος εάν χρησιμοποιείται ακαίρως και ιδιοτελώς»

Κορυφή σελίδας

ΣΧΟΛΙΟ

«Εκτρώσεις: μια σύγχρονη Ελληνική γενοκτονία»

(Ο ΠΡΟΝΑΟΣ έλαβε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο δημοσιεύει για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων)

«Αγαπητέ φίλε/φίλη,

Πολλοί άνθρωποι δεν θεωρούν την έκτρωση φόνο! Η αλήθεια είναι ότι τούς είναι ασαφής η διαδικασία της έκτρωσης. Οι γιατροί το αποκρύπτουν συστηματικά. Αποκρύπτουν την εγκληματικότητα της πράξης για δικό τους οικονομικό όφελος. Δεν την αποκαλούν έκτρωση, την λένε διακοπή εγκυμοσύνης ή επέμβαση.

Ένας τρόπος για να γίνει μια έκτρωση είναι να κομματιάσει ο «γιατρός» ζωντανό το παιδί, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του με ένα τροχισμένο γυριστό μαχαίρι!!! Ο τρόπος αυτός ονομάζεται έκτρωση με διαστολή και απόξεση ή αλλιώς εμβρυοτομή.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξει ο «γιατρός» την κοιλιά της μητέρας, να βγάλει το παιδί και να το σκοτώσει αμέσως ή να το πετάξει σε ένα κουβά ζωντανό μέχρι να πεθάνει!!! Ο τρόπος αυτός ονομάζεται «έκτρωση με υστερότοκη», δηλ. με χειρουργική επέμβαση. Με τον τρόπο αυτό, έχουν την δυνατότητα κάποιοι «γιατροί» να κρατήσουν το παιδί στη ζωή ως πειραματόζωο!!!

Ένας τρίτος τρόπος είναι να αναρροφήσει ο «γιατρός», με μία σύριγγα, λίγο αμνιακό υγρό, μέσα από την μήτρα της μητέρας, για να εκχύσει αλάτι, που θα κάψει το παιδί ζωντανό!!! Με τον τρόπο αυτό (που ονομάζεται έκτρωση με δηλητηρίαση), το παιδί θα πονάει φρικτά για πολλές ώρες ώσπου να ξεψυχήσει!!!

Από τη στιγμή που οι εκτρώσεις έγιναν νόμιμες και «φυσιολογικές» ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε στα ύψη! Παράλληλα, πήγε στα ύψη και η ανικανότητα των γυναικών να κάνουν παιδί αργότερα, όταν το θελήσουν... Αν γνώριζαν οι νέες κοπέλες (και οι σύντροφοί τους φυσικά) ότι η έκτρωση είναι όχι απλώς παράνομη, αλλά και απαράδεκτη, δεν θα έδειχναν τέτοια επιπολαιότητα στις μεταξύ τους σχέσεις. Με τραγική συνέπεια πρώτα να γίνεται η σύλληψη του παιδιού και μετά να αποφασίζουν για το μέλλον της σχέσης τους!!!

Έτσι, έχουμε σήμερα στην Ελλάδα το εξής ΠΑΡΑΛΟΓΟ:

Να σκοτώνουμε τα παιδιάς μας όταν είμαστε νέοι και αργότερα, που μάς έρχεται το μυαλό, να κάνουμε σαν τρελοί για να αποκτήσουμε παιδί, είτε με εξωσωματική (βιομηχανία πολλών χιλιάδων ευρώ), είτε με υιοθεσία, είτε με οποιοδήποτε τρόπο μπορείς να φανταστείς... όπως εισαγωγές βρεφών, ακόμη και κλεμμένων!!!

Υπάρχει ένας σύλλογος που υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε παιδιού να έλθει στη ζωή, με τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης στις υποψήφιες μαμάδες. Έχουν και ένα site στο internet www.unborn.gr με αρκετή πληροφόρηση σε όλα τα θέματα της έκτρωσης.

Μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, που έγινε από τους Τούρκους. Τη γενοκτονία που γίνεται από εμάς τους ίδιους, ποιός τη βλέπει; Πόσα εκατομμύρια βρέφη έχουν θυσιαστεί; Άραγε, δεν υπάρχει κανένας πολιτικός ή πνευματικός λειτουργός να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου;

300.000 νεκρά Ελληνόπουλα κάθε έτος είναι μια σύγχρονη Ελληνική γενοκτονία!!!»


ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Ο Χριστιανισμός δεν είναι σήμερα ένα εγκαταλελειμμένο αγαθό που το αναζητά στην αγωνία της η Οικουμένη, αλλά ένα αγαθό που δεν θελήσαμε να το δεχθούμε. Ο Χριστιανισμός δεν ανήκει στο παρελθόν. Ίσως ανήκει στο μέλλον. Δεν είναι παλιός, δεν είναι αρχαίος, δεν είναι ξεπερασμένος, εξαντλημένος και νεκρός, όπως τόσοι και τόσοι ένδοξοι δυστυχισμένοι έχουν φωνάξει. Είναι το πιο παρθενικό και καινούργιο πράγμα του κόσμου. Δεν άρχισε ακόμα. Μόλις το υποπτευόμαστε. Πρόκειται πολύ περισσότερο για μια ελπίδα παρά για μια νοσταλγία. Ως λόγος, το Ευαγγέλιο, έχει ηλικία δέκα εννέα αιώνων. Ως εφηρμοσμένη πραγματικότητα όλο και πρόκειται να γεννηθεί»

Τζιοβάνι Παπίνι, Φιλόσοφος
«Η ζωή του Χριστού»


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ