Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 149, 2 Ιανουαρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ


"Το Κοινωνικό Έργο της Εκκλησίας"

Μάθετε που μπορείτε να βρείτε δωρεάν φαγητό, ξενώνες για κακοποιημένους ανθρώπους, παροχή αιμοδοσίας για χειρουργημένους και πολλά άλλα, επιλέγοντας εδώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Για τις γλυκόπικρες αναμνήσεις που άφησε πίσω του ο χρόνος που έφυγε κάνει λόγο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και επισημαίνει:

«Ο κόσμος μας σήμερα αποστρέφεται δύο Ευαγγελικές έννοιες, την αμαρτία και την μετάνοια. Αντιπαρέρχεται τη δεύτερη γιατί δεν θέλει να ξέρει την πρώτη. Όμως, κανείς δε σώζεται από την αμαρτία χωρίς τη μετάνοια. Και αν η αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι η αμαρτία, τότε η λύση του δράματος είναι η μετάνοια. Και δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Ποτέ δεν είναι αργά. Έχουμε ήδη φθάσει στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα. Δεν απομένουν περιθώρια αναμονών. Το κακό καλπάζει και απειλεί, ως μολυσματική νόσος, όλο τον κοινωνικό μας ιστό. Μοιάζει με μεταστατικό καρκίνο απλωμένο παντού κι όλα αυτά ενώ μπροστά μας ξανοίγονται νέοι ελπιδοφόροι ορίζοντες για ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας και για ρόλους και πρωτοβουλίες στην περιοχή μας ευεργετικές για εμάς και τα παιδιά μας, για τους γείτονές μας, για την ανθρωπότητα. Θα είναι κρίμα να χάσουμε το τραίνο εξ αιτίας των θανάσιμων λαθών μας. Δε θα μάς το συγχωρέσουν ποτέ τα παιδιά μας…»

Κορυφή σελίδας


ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Οφείλουμε στη Χριστιανική μας κληρονομιά πολλά πράγματα. Μέσα στο πλαίσιο του Χριστιανισμού αναπτύχθηκαν οι τέχνες μας. Στο Χριστιανισμό οι νόμοι της Ευρώπης έχουν τις ρίζες τους, τουλάχιστον ως τα τελευταία χρόνια. Όλη μας η πνευματική πορεία ως σήμερα, μόνο με το πρίσμα του Χριστιανισμού αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Δεν πιστεύω ότι ο πολιτισμός της Ευρώπης θα μπορούσε να επιζήσει, αν εξαφανιζόταν ολοκληρωτικά η Χριστιανική πίστη. Και είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό, όχι μόνο σαν Χριστιανός, αλλά και σαν μελετητής της κοινωνικής βιολογίας. Αν εκλείψει ο Χριστιανισμός θα εξαφανιστεί και όλος ο πνευματικός πολιτισμός μας»

Thomas Eliot
Άγγλος Ποιητής και Διανοητής

Διαβάστε την Βιογραφία του


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ