Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Θεοφάνης Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 108, 11 Αυγούστου 2006              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΩΡΑ!

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ»

ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου σας ενημερώνειΑφιέρωμα στην Παναγιά
Ανθολογία κειμένων με θέμα την Θεοτόκο.Δείτε στο eikastikon επιλογές από έργα της συλλογής της Μαριάννας Λάτση. Το αφιέρωμα συνοδεύει κείμενο του βυζαντινολόγου Steven Runciman.ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΩΡΑ!


«Επιβάλλεται και προέχει η άμεση κατάπαυση του πυρός στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή και η έναρξη διαπραγματεύσεων προς επιβολή της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης και αποσόβηση νέων δεινών εις βάρος αθώων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιώνουν από την πολιτική τους ηγεσία την άμεση λήψη ενδεδειγμένων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή».

Αυτά τόνισε με έμφαση προς την προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρόεδρο της Φινλανδίας κ. Tarja Halonen ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, σε συνάντηση που είχε μαζί της κατά την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Φινλανδία (8/8/2006).

Από την πλευρά της η κ. Πρόεδρος, αφού εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της και δήλωσε πως πράττει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή, έδωσε μαθήματα πολιτικής ευπρέπειας, σχετικά με την αντιμετώπιση της Εκκλησίας από την πολιτική ηγεσία, σημειώνοντας τα εξής: «Ως Πρόεδρος της Φινλανδίας, στηρίζω το ρόλο της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία και φροντίζω για την ενημέρωση του λαού επί θρησκευτικών θεμάτων και για την εξασφάλιση της θρησκευτικής ελευθερίας… Οι απόψεις της Εκκλησίας για τα κοινωνικά ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον λαό, μάς ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και είναι χρήσιμες για την άσκηση ης πολιτικής μας», κατέληξε.

Δείτε την πλήρη ομιλία του ΑρχιεπισκόπουΚορυφή σελίδας


«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ»


Σε κλίμα συγκίνησης ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας & Πάσης Φινλανδίας αποχαιρέτησε τον Μακαριώτατο κ. Χριστόδουλο και την συνοδεία του στο αεροδρόμιο του Ελσινκίου, λίγο πριν η Ελληνική αποστολή επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Ευχαριστούμε τον Θεό», σημείωσε, «ο Οποίος σάς έδωσε την δυνατότητα να βρείτε χρόνο να έλθετε δια επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας και να γνωριστείτε με την πνευματική ζωή, τις εξωτερικές συνθήκες και την δραστηριότητα της μικρής Εκκλησίας μας. Είναι ο σπόρος που φυτεύτηκε στο μικρό αλλά εύφορο χωράφι και επί αιώνες τώρα ετοίμασε τον καρπό, τον οποίο τώρα είδατε με τα μάτια σας…».

Από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος απάντησε: «Δια της επισκέψεώς μας κοντά σας διαπιστώσαμε ότι ακατάλυτοι δεσμοί αγάπης εν Χριστώ, οι οποίες συσφίχθηκαν έτι πλέον. Αναχωρούμε για την πατρίδα μας μεταφέροντας τις ωραίες αναμνήσεις από την συναναστροφή μας μαζί σας και την πνευματική κοινωνία και προσκαλούμε την Σεβασμιώτητά σας να ανταποδώσετε την επίσκεψη αυτή στην Ελλάδα…».

Δείτε την πλήρη ομιλία του ΑρχιεπισκόπουΚορυφή σελίδας


ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Γιορτή του Αποδήμου Ελληνισμού διοργανώνει στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, τον Άη Γιάννη στα Μακρίσια της Ολυμπίας (11 – 13/8/2006), ο ομώνυμος Σύλλογος, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού, της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και της ΕΡΑ 5.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, με μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα εξής: «Εκκλησία και συνάνθρωποί μας που ασχολούνται με τα κοινά πορεύονται μαζί, όπως πάντοτε και θα είναι κοντά σας, δίπλα σας. Διότι, πέραν του ότι εργάζεσθε υπό δύσκολες συνθήκες για την διάσωση και διάδοση της Ελληνορθοδόξου πολιτισμικής μας κληρονομιάς, σε σάς στηρίζουμε τις ζωογόνες ελπίδες μας για την εκτός συνόρων της Ελλάδος συνέχεια του έθνους μας. Και είναι πολύ βασικός παράγων για την συνέχεια του Έθνους και του Ελληνισμού η αυτογνωσία και η ευσυνειδησία ότι κληρονομήσαμε μια βαρύτιμη πολιτισμική παρακαταθήκη, την οποία θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού…».Κορυφή σελίδας


ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


Καταυλισμούς προσφύγων στη Συρία θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να παραδώσει το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας που η Ελλαδική Εκκλησία έχει συλλέξει, μέχρι τώρα, για τους πληγέντες από τον πόλεμο στο Λίβανο.

Μέχρι σήμερα (11/8/2006), η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» έχει αποστείλει περισσότερους από 96 τόνους ανθρωπιστικού υλικού, που αποτελείται από φάρμακα, γάλα, ζυμαρικά και εμφιαλωμένο νερό.Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ