Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Θεοφάνης Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 106, 4 Αυγούστου 2006              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου σας ενημερώνει"Επιστολή προς Βούλγαρον Ηγεμόνα"
Η έκθεσις της Ορθοδόξου πίστεως από τον Πατριάρχη Φώτιο προς τον Βούλγαρο Ηγεμόνα Βόρι σε μετάφραση του Παν. Κ. Χρήστου.Δείτε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε στον Νίκο Εγγονόπουλο: δημιουργίες του καλλιτέχνη, κείμενά του, κι ακούστε τον ίδιο να διαβάζει ποίησή του.ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»


Ανεπίσημη επίσκεψη στη Στοκχόλμη και την Μητρόπολη Σουηδίας πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, μια μέρα πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Παύλος, επικεφαλής κλιμακίου Ελλήνων ομογενών. Στην προσφώνησή του ο Ποιμενάρχης της Σουηδικής Εκκλησίας σημείωσε: «Σάς υποδεχόμαστε, με αγάπη και τιμή, εκ μέρους της Μητροπόλεως Σουηδίας, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και των Ορθοδόξων Ελλήνων ομογενών». Ακολούθως, ο κ. Παύλος έκανε μία μικρή αναδρομή στην ιστορία της Μητροπόλεως Σουηδίας, η οποία υφίσταται χρονικά από το 1969.

Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος, ευχαρίστησε τον κ. Παύλο και τους Έλληνες ομογενείς για την θερμή και εγκάρδια υποδοχή και έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία και δράση των Ελλήνων του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων, σημείωσε και τα εξής: «Οι Έλληνες της διασποράς διατήρησαν στην ψυχή τους την αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα και η Εκκλησία υπήρξε γι’ αυτούς και είναι σημείο αναφοράς…

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι συμπαραστάτης των Μητροπόλεων του εξωτερικού και προσπαθεί, με αγάπη και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και σε υλική βοήθεια και σε έμψυχο υλικό, με την αποστολή κληρικών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών…».

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Ιεράς ΣυνόδουΚορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ


Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (4 – 8/8/2006).

Κατά την παραμονή του στην Φινλανδία ο Μακαριώτατος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Καρελίας & Πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντα, στην έδρα του στο Κουόπιο, ενώ θα προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βάλαμο.

Θα επισκεφθεί, επίσης, την Μονή Αγίας Τριάδος Lintula, καθώς και την πρωτεύουσα της χώρας, όπoυ θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ελσινκίου κ. Αμβρόσιο. Την τελευταία ημέρα της παραμονής του στη Φινλανδία ο Μακαριώτατος θα συναντηθεί επίσημα με την Πρόεδρο της χώρας κ. Tarja Halonen.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Ιεράς ΣυνόδουΚορυφή σελίδας


Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο πολύπαθο Λίβανο πραγματοποίησε η Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο εξωτερικών (2/8/2006). Συγκεκριμένα, εστάλησαν 10 τόνοι από φάρμακα, γάλα, ζυμαρικά, και εμφιαλωμένο νερό, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κύπρο και από εκεί θα διοχετευτούν στις πληγείσες περιοχές. Τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθεί νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ η συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού από την «Αλληλεγγύη» συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, τις Νομαρχίες, τους Δήμους, τη ΓΕ.Σ.Ε.Ε., την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και την UNICEF.

Υπενθυμίζεται ότι η «Αλληλεγγύη» ανέλαβε και υλοποιεί την φιλοξενία στην Ελλάδα των εκατοντάδων Ελλήνων προσφύγων του Λιβάνου.Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Εν τω μεταξύ, ανθρωπιστικό υλικό, που αποτελείται από 73 κιβώτια με τρόφιμα και 50 με νερό, προσέφεραν στην «Αλληλεγγύη», για τους πληγέντες του Λιβάνου, η Πρόεδρος της Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής κ. Κατερίνα Παπακώστα και η υποψήφια Υπερνομάρχης Αθηνών κ. Φωτεινή Πιπιλή (3/8/2006).

Σε δηλώσεις της η κ. Παπακώστα τόνισε ότι «δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ανενεργοί μπροστά σ’ αυτή την κρίση και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια προσφοράς…».

Από την πλευρά της η κ. Πιπιλή σημείωσε ότι «ως λαός και ως πολίτες πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και να προσφέρουμε την βοήθειά μας, με κάθε τρόπο. Οφείλουν, ωστόσο και οι μεγάλοι αυτού του κόσμου να σταματήσουν, επιτέλους, τη σφαγή στη Μέση Ανατολή…».Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ