Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Θεοφάνης Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 100, 14 Ιουλίου 2006              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΔΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

«ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου σας ενημερώνειL' etat du Mont Athos
Ο Α. Αλιβιζάτος αναλύει τις προοπτικές των μοναστικών κοινοτήτων του Αγ. Όρους (στην γαλλική).

Δημιουργίες της Βάσως Κατράκη και κριτικά σημειώματα για το έργο της από τους Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα και Δημήτρη Παπαστάμου παρουσιάζουμε στο eikastikon.ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και της Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς υπογράφηκε (12/7/2006), για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών, ηλικιωμένων, αστέγων και μεταναστών.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «η συνεργασία αυτή δεν αποβαίνει ούτε υπέρ της Εκκλησίας, ούτε υπέρ της Υπερνομαρχίας, αλλά υπέρ του λαού. Για τον λαό ενδιαφερόμαστε και δραστηριοποιούμαστε. Είμαι βέβαιος ότι με το μνημόνιο αυτό θα αποδείξουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι είμαστε σε θέση να συνενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του καλού, γεγονός το οποίο σπανίζει στην εποχή μας και στον τόπο μας…».

Από την πλευρά της, η Υπερνομάρχης κ. Φώφη Γεννηματά σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στις προσπάθειες που κάναμε για να αναδείξουμε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων, για να βοηθήσουμε αστέγους, για να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ και την Ν.Α. Ασία και είδαμε ότι μπορούμε, από κοινού, να κάνουμε σημαντικά πράγματα και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, γιατί έχουμε την κοινή πεποίθηση ότι η κοινωνία της αλληλεγγύης δε μπορεί απλώς να εξαγγέλλεται, αλλά κτίζεται καθημερινά στην πράξη…».

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την ανακαίνιση του κτιρίου Ακαδημίας Εθελοντισμού, στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Σεμιναρίων Ελληνικής Γλώσσης για αλλοδαπούς, την επισκευή του ιστορικού κτιρίου του Καρέλλειου Γηροκομείου στο Χαλάνδρι, τη λειτουργία του Κέντρου Περίθαλψης και Σίτισης αστέγων της Μητροπόλεως Πειραιώς και τη λειτουργία κατασκηνώσεων στη Σαλαμίνα.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
Κορυφή σελίδας


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ


Στην Φλώρινα θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Μητρόπολη Φλωρίνης και ο Δήμος Πρεσπών το τριήμερο 14 – 17/7/2006 στις Πρέσπες.

Ο Μακαριώτατος θα μιλήσει στο 1ο Βαλκανικό Βυζαντινολογικό Συνέδριο, με θέμα «Βυζαντινή και μεταβυζαντινή Πρέσπα» (14/7/), θα προεδρεύσει του Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου της Μητροπόλεως Φλωρίνης (15/7), ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πρωτοστατήσει μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου. Την Κυριακή 16/7 θα προεξάρχει πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγίου Γερμανού.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑθηνώνΚορυφή σελίδας


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΔΙΚΟ ΕΘΝΟΣ


Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος στον Ινδό Πρέσβη στην Αθήνα κ. B. BALAKRISJNAN (13/7/2006), εξ αφορμής της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στη Βομβάη.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Για το τραγικό συμβάν της εκρήξεως των βομβών στα βαγόνια σιδηροδρομικών συρμών της Βομβάης, με τόσα αθώα θύματα, με πόνο ψυχής εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου και εύχομαι ο Θεός να δώσει ταχεία την επικράτηση της κοινωνικής ειρήνης και της αδελφοσύνης μεταξύ όλων των συνανθρώπων μας».
Κορυφή σελίδας


«ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»


Τον Δ/ντή της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» κ. Δημήτρη Φουρλεμάδη επισκέφθηκε η υποψήφια Νομάρχης Αθηνών κ. Φωτεινή Πιπιλή (6/7/2006), από τον οποίο ενημερώθηκε για τον πλούσιο αναπτυξιακό και ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εσωτερικό, αλλά και σε 28 χώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» (13/7/2006), ο κ. Φουρλεμάδης τόνισε ότι «Πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες πρακτικές λύσεις και όχι λόγια», ενώ χαρακτήρισε την Εκκλησία όχι απλώς αρωγό, αλλά πρωτοπόρο στον τομέα αυτό.

Από τη μεριά της η κ. Πιπιλή σημείωσε ότι «ο οργανωμένος εθελοντισμός, σε επίπεδο πρακτικής, μπορεί και πρέπει να υποκαταστήσει τη γραφειοκρατία και τη μιζέρια που διέπει το Ελληνικό Δημόσιο» ενώ, παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι Νομαρχίες δεν είναι όσο ευέλικτες χρειάζεται.Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ