Συνέχεια Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων Μνήμης Mικρασιατικού Ελληνισμού (1922-2022)
(24/2/2022).

Συνεχίζονται το επόμενο διάστημα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κατ’ αυτές τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου διοργανώνει στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης τη δεύτερη διάλεξη της κ. Γαρουφαλλιάς Θεοδωρίδου, Δρος Λαογραφίας και Διδασκούσης στο ΔΠΘ, μέ κεντρικό θέμα: ”Λαϊκός Πολιτισμός των Ελλήνων Προσφύγων της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου”. Η σειρά αυτή των μηνιαίων διαλέξεων διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης “Αλησμόνητες Πατρίδες”, την Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου το πρωί, η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Εισοδίων της Θεοτόκου της 88ης Στρατιωτικής Διοικήσεως Λήμνου θα τελέσει Όρθρο και Θεία Λειτουργία και εν συνεχείᾳ Επιμνημόσυνο Δέηση υπέρ των πεσόντων μαχητών του Ελληνικού Σώματος της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Της λατρευτικής αυτής εκδηλώσεως θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 20:00 η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου διοργανώνει στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης την τρίτη διάλεξη της κ. Γαρουφαλλιάς Θεοδωρίδου, Δρος Λαογραφίας και Διδασκούσης στο ΔΠΘ, σχετικά με τον λαϊκό Πολιτισμό των Ελλήνων Προσφύγων της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος