Δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Σεπτέμβριο
(10/9/2021).

Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία, η Δ.Ι.Σ.:
- Ενέκρινε τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
- Όρισε τα τακτικά και αναπληρωματικά Μέλη, τα οποία θα προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.
- Διόρισε τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Χερουβείμ Μουστάκα, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, στήν θέση του Διευθυντού της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.
- Ενέκρινε τον «Κανονισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) ως Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ν. 4673/2020 (Α’ 52)».

- Επειδή στις 22 Οκτωβρίου 2021 συμπληρώνονται 30 έτη από την εκλογή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο, κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου, απεφασίσθη η Εκκλησία της Ελλάδος να πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα προσκληθεί να παραστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος