ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Συνέχεια Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων Μνήμης Mικρασιατικού Ελληνισμού (1922-2022)
(31/1/2022).

Στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνονται κατά τις επόμενες ημέρες οι εξής εκδηλώσεις. Κατ΄ αυτές θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προφυλάξεως.

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος θα τελέσει τα εγκαίνια εκθέσεως φωτογραφιών στον χώρο του Παναιτωλίου (Πλατεία Παναιτωλίου, Αλσούπολη) με θέμα Μικρασία-Αλησμόνητες πατρίδες. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Νέας Ιωνίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί κατά τις ώρες 18:00-21:00.
Η τέλεση των εγαινίων είχε προγραμματισθεί για την 24η Ιανουαρίου 2022, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στις 18:00 και στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περισσού, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος διοργανώνει κοινή επετειακή εκδήλωση με το Κέντρο Στήριξης Οικογενειών (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς τιμήν της Μικρασιάτισσας Μάνας.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος