ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο
(7/6/2012).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση σχετικά με την παρουσίαση ενός βλασφήμου θεατρικού έργου, το οποίο άκρως δυσφημίζει το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ως εκ τούτου, θεωρεί τούτο απαράδεκτο διότι ούτε επί ιστορικής βάσεως ερείδεται, ούτε επί των Ιερών Κειμένων μπορεί να πάρει κάποιος επιχειρήματα ως προς το περιεχόμενο του εν λόγω θεατρικού έργου και την παρουσίαση αυτού στο κοινό, αλλά και παράλληλα αντίκειται εις την μακρά παράδοση της Πατρίδος και της Εκκλησίας μας. Καλόν είναι και απαραίτητο, οι συγγραφείς του θεατρικού έργου να σέβονται τη μεγάλη Ορθόδοξη παράδοση του Λαού μας και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Λυπούμεθα πάρα πολύ για την νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου, και προτρέπουμε τον Λαό μας να αποδοκιμάσει αυτό.

Εν συνεχεία ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2012. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 796 και το ποσό ανέρχεται στα 159.200,00 €.
Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ο Μακαριώτατος, κατόπιν Αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα επισκεφθεί, συνοδευόμενος από δύο Συνοδικούς Αρχιερείς, στη 1 το μεσημέρι τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και στις 4 το απόγευμα τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, για να τους ενημερώσει για την Ειρηνική Επίσκεψή του στην Εκκλησία της Ρωσίας, και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου