Προηγούμενη σελίδα



Χρονικά

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Εκκλησία της Ελλάδος

Φωτογραφικό Υλικό

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Εκκλησία της Ελλάδος από 8-12 Μαΐου. Η Αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Λονδίνου κ. Richard, τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Μπέρμινχαμ κ. David, τον Γραμματέας των Οικουμενικών Σχέσεων της Αγγλικανικής Εκκλησίας π. Jonathan Goodall και τον εφημέριο της ενορίας της Αγγλικανικής Εκκλησίας των Αθηνών π. Malcolm Bradshaw.

Η Αντιπροσωπεία συναντήθηκε αρχικά με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τις επόμενες ημέρες με διάφορους εκκλησιαστικούς φορείς. Κέντρο των συζητήσεων που έλαβαν χώρα ήταν η συνεργασία στα σύγχρονα προβλήματα της μετανάστευσης, της ειρηνικής συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών στην Ευρώπη, της προστασίας του περιβάλλοντος και της συνεργασίας σε θέματα φιλανθρωπίας και προστασίας απόρων.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στην ομιλία του κατά τη συνάντηση με τα μέλη της Αγγλικανικής Αντιπροσωπείας: "Η Εκκλησία της Ελλάδος και η Αγγλικανική Κοινωνία αποτελούν δύο από τις βασικότερες πηγές της Χριστιανικής πίστεως στη γηραιά Ήπειρο, οι οποίες αντιμετωπίζουν στο κοινό αυτό και συνάμα δυναμικό πλαίσιο τις ίδιες προκλήσεις, τους ίδιους προβληματισμούς, αλλά και τις ίδιες αναζητήσεις". Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Λονδίνου εξήρε την ανάγκη προβολής ενός ανθρωπιστικού προσώπου από πλευράς των χριστιανών, αλλά και της επίτευξης ειρηνικής συμβίωσης μετά των αλλοθρήσκων μέσα σε μια σύγχρονη πλουραλιστική Ευρώπη.

Η Αντιπροσωπεία της Αγγλικανικής Εκκλησίας αναχώρησε για Λονδίνο την Τρίτη το πρωί.


Φωτογραφικό Υλικό
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)















Προηγούμενη σελίδα