ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ����������������������


Εκδήλωση με τη συντροφιά νέων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη

Ανάμεσα στους νέους και τις νέες του Ι.Ναού Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος. Μέσα στον ιστορικό χώρο της Πνύκας ο Μακαριώτατος μοιράστηκε το χρόνο του με την νεανική συντροφιά και απόλαυσε το διάλογο μαζί τους, αλλά και τις εκδηλώσεις αγάπης τους.

Ο εφημέριος του Αγ. Δημητρίου π. Δημήτριος Σχοινάς καλωσόρισε τον Μακαριώτατο με ιδιαίτερα θερμά λόγια. «Θεωρούμε», είπε, «μεγάλη ευλογία την παρουσία σας, σας βλέπουμε σαν πατέρα με πνευματική εξουσία , μας εμπνέετε με το παράδειγμα και την απλότητά σας».

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες επεσήμανε: «Αν κανείς δεν αφιερώσει χρόνο στη νεολαία και δεν ασχοληθεί μαζί της, έχει εσωτερικό έλλειμμα. Επίσης εμείς οι μεγαλύτεροι, όταν ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας παίρνουμε δύναμη και κουράγιο», σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σπουδαιότητα της συντροφιάς σε μια εποχή που υπάρχει πολύ στεναχώρια. « Έτσι», είπε, «μας είναι αναγκαία η επαφή μας με άλλους ανθρώπους».

« Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο Παράδεισο μπορούμε να τον εμποδίσουμε να γίνει Κόλαση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «για μας τους χριστιανούς υπάρχουν 2 τραπέζια αυτό της συντροφιάς και αυτό της Θείας Ευχαριστίας». Τέλος, ευχήθηκε στη ζωή μας να υπάρχουν πάντοτε και τα δύο αυτά τραπέζια.


(Επιλέξτε μια από τις παρακάτω φωτογραφίες
για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)


        
        


Προηγούμενη σελίδα