ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - �������������� - ��������������

Προηγούμενη σελίδα

Αντιφώνησις Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, επί τη αφίξει Αυτού εις τον Ναόν της Ιεράς Μονής Δανίλοφσκι

23/5/2012

Μακαριώτατε Πατριάρχα Μόσχας και Πάσης Ρωσίας και αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ κύριε Κύριλλε,

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση φθάσαμε με τη Χάρη του Θεού, εδώ στην Πατρίδα Σας και στην Έδρα της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρωσίας. Ήλθαμε για να πραγματοποιήσουμε την πρώτη Επίσημη Επίσκεψή μας από της εκλογής και ενθρωνίσεώς μας στον ιστορικό και Αποστολικό Θρόνο της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, προς την Αγιωτάτην Αδελφήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Ρωσίας, με την οποία διατηρούμε ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και αδελφικής αγάπης.

Η ιστορική αυτή Ιερά Μονή Δανίλοφσκυ, όπου μόλις τελέσαμε Δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό, και όπου εκοιμήθη εν Κυρίω και ετάφη ο επιφανής Ιεράρχης Νικηφόρος Θεοτόκης, ο οποίος, μαζί με τους Μάξιμο Γραικό, Αρσένιο Ελασσώνος, Ευγένιο Βούλγαρη και πλειάδα άλλων Έλλήνων, οι οποίοι σφυρηλάτησαν τους αδεφικούς εν Χριστώ δεσμούς των δύο λαών μας, θυμίζει σ' όλους μας την βαθύτατη πίστη των Ρώσων αδελφών μας, η οποία, κατά τη διάρκεια όλων των αιώνων, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο και θεμέλειο, πάνω στο οποίο στήριξαν και διατήρησαν την ελπίδα για την αντιμετώπιση των κάθε είδους δοκιμασιών της παρούσης ζωής.

Στo τίμιο πρόσωπο της Υμετέρας Αγιότητος, χαιρετίζουμε την περί Υμάς σεπτή ιεραρχία, τον ιερό Κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες και όλο το ευλαβέστατο και ηρωϊκό πλήρωμα της Αγιωτάτης Υμών Εκκλησίας. Επιπλέον, κομίζουμε ολοκάρδιες και ειρηνικές ευχές προς ενίσχυση και επίρρωση των μεταξύ μας πνευματικών σχέσεων προς δόξαν Θεού.

Με αυτά τα αισθήματα και με αυτές τις απλές και ταπεινές σκέψεις και έχοντας τη βεβαιότητα για την πνευματική ωφέλεια που θα προκύψει από την ειρηνική αυτή επίσκεψη και την αναστροφήν μετά του Τιμίου Προσώπου της λίαν αγαπητής ημίν Υμετέρας Μακαριότητος, απευθύνουμε σ' όλους τον εγκάρδιο χαιρετισμό και ασπασμό της εν Χριστώ Ιησού αγάπης.Προηγούμενη σελίδα