ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Η εξόδιος Ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
16/1/2023

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή των Συνοδικών Μητροπολιτών και άλλων Αρχιερέων εψάλει η εξόδιος Ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Παρέστησαν εν ενεργεία, αλλά και πρώην βασιλείς, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος: «Θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια όταν χάνει κάτι πολύτιμο», σημείωσε.

Στην συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στο Τατόι, όπου τελέσθηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και ο ενταφιασμός, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.