ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο
10/5/2018

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας εξήρε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο και συζήτησαν για τις φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Βρετανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πρίγκιπα τονίζοντας πως «είναι γνωστό ότι αγαπάτε την Ελλάδα και σέβεστε την Ορθοδοξία και αυτό αποδεικνύεται με τις συχνές επισκέψεις σας στα μοναστήρια του Αγίου Όρους και της Ρουμανίας».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην καλή συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Καντέρμπουρι, αλλά και στο φιλανθρωπικό έργο του Πρίγκιπα, επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τον πάσχοντα άνθρωπο. Έχουμε και εμείς ένα ανάλογο με τις δυνάμεις μας φιλανθρωπικό έργο, κυρίως μέσω της Αποστολής. Αγκαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας, χρώματος, χωρίς διακρίσεις».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον Πρίγκιπα καλή διαμονή στην Ελλάδα και του προσέφερε ως δώρο μία εικόνα της Παναγίας.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και εξέφρασε την χαρά του για την φιλοξενία. «Έχω επισκεφθεί πολλές Μονές στο Άγιο Όρος και στη Ρουμανία και πλέον εκτιμώ και κατανοώ τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας» τόνισε ο Πρίγκιπας, ενώ μιλώντας για τις κοινωνικές δράσεις της Εκκλησίας σημείωσε ότι «γνωρίζω πως έχουν γίνει πολλά για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και είμαι γεμάτος θαυμασμό για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις», ενώ δήλωσε την διάθεση να συνεισφέρει μέσα από τις δικές του φιλανθρωπικές οργανώσεις. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι θέλει μέσω των προγραμμάτων σπουδών αγιογραφίας στη Μεγάλη Βρετανία να βοηθήσει τους νέους που αναζητούν εργασία.

Κατόπιν ο Πρίγκιπας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ως δώρο μία οικογενειακή φωτογραφία.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής Κωνσταντίνος Δήμτσας και η Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Αμέσως μετά ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα επισκέφθηκαν τους ιστορικούς ιερούς ναούς Αγίας Ειρήνης Αιόλου και Εισοδίων της Θεοτόκου - Καπνικαρέα, ενώ έκαναν και ένα σύντομο περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.