Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο

30.5.2023     Ώρα ανάρτησης: 2:14:53 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι πενήντα φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του μαθήματος Ποιμαντικής συνοδευόμενοι από τον Διδάσκοντα π. Χριστόφορο Χρόνη. Ο Αρχιεπισκοπος καλωσόρισε τους φοιτητές και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι κάνουμε τον αγώνα μας να βιώσουμε αυτό που μας είπε ο Χριστός και μας δίδαξαν οι άγιοι της Εκκλησίας. Σημασία έχει αυτό που κάνουμε να μετριέται με αυτά που μας έχει πει ο Χριστός. Αναφερόμενος στη πνευματική καθοδήγηση υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να είναι ο ένας αντίγραφο του άλλου. Πρέπει να βλέπουμε την ουσία και όχι το φαίνεσθε. Στη συνέχεια απάντησε στο ερώτημα, γιατί σπουδάζουμε σήμερα τη θεολογία, λέγοντας ότι κάποιοι ακούν μια φωνή μέσα τους, που τους λέει πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση. Χρησιμοποίησε την Παραβολή του Καλού Σπορέα για να δώσει αφορμή στους φοιτητές να αναρωτηθούν ποια είναι η δική τους κατεύθυνση. Μιλώντας για το έργο των πνευματικών τόνισε ότι ο πνευματικός έχει υποχρέωση να καθοδηγήσει τον υποτακτικό του, αλλά πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο.

Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε: «Ένας γέροντας μου είπε κάποτε: "Προτιμώ να σφάλλω μαζί με την Εκκλησία παρά με τον εαυτό μου"».

Στην συνέχεια φοιτητές απηύθυναν ερωτήματα και έθεσαν απορίες στον Αρχιεπίσκοπο. Συγκεκριμένα, ένας φοιτητής μιλώντας για το σημαντικό έργο του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη ρώτησε κατά πόσο μπορεί να συνυπάρχει η ψυχιατρική επιστήμη στην Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την προσφορά του μακαριστού π. Αδαμάντιου ως Ψυχιάτρου κάνοντας μία ειδική αναφορά στο «κολαστήριο της Λέρου» και στη συμβολή του να σωθούν τόσοι άνθρωποι.