Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Συνεργασία Αρχιεπισκοπής με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φροντίδα και για το μέλλον»

28.4.2023     Ώρα ανάρτησης: 10:26:21 AMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Φροντίδα και για το μέλλον» ανακοίνωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Ιδρυμάτων της χώρας που σκοπό έχουν την υποστήριξη των παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο και του ανέπτυξαν τις δράσεις, τους σκοπούς και το όραμα της εταιρείας και τον κάλεσαν να στηρίξει το έργο και την προσπάθειά τους. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως θα είναι στο πλευρό τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους χαρακτηρίζοντάς το πρωτότυπο και «έργο πνοής το οποίο είναι αναγκαίο για την πατρίδα μας». Σημείωσε, επίσης, πως «θα καταβάλλουμε όλοι από κοινού πολλές και καλές προσπάθειες ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας».

Από την πλευρά των εκπροσώπων ο κος Γιώργος Παπαδάκης, ένας εκ των ιδρυτών του φορέα «Φροντίδα και στο Μέλλον», γονιός δύο παιδιών με αναπηρία, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμβολή του και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, το οποίο, ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών, αρχίζει υπό την ηγεσία και τις Ευλογίες του Μακαριωτάτου. «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα καλύψει την μεγάλη αγωνία των γονιών παιδιών με αναπηρία να συνεχίσουν τα παιδιά τους να ζουν ποιοτικά και μετά την δική τους παρουσία σε αυτήν τη ζωή» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάκης και υπογράμμισε την βεβαιότητα ότι «το έργο θα υλοποιηθεί υπηρετώντας όλους τους νόμους και τους κανόνες της επιστήμης, με πλήρη διαφάνεια, διασφαλίζοντας πλήρως τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε και υπογράφηκε από κοινού στην έδρα της Αρχιεπισκοπής από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο». Εξέφρασε, ακόμη, την συγκίνησή του για την έμπρακτη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου και επεσήμανε: «Με την Ευλογία σας, Μακαριώτατε, και την ευχή σας, αισθανόμαστε σίγουροι ότι το από κοινού όραμα μας θα μετουσιωθεί σύντομα στο έργο που σχεδιάσαμε για το καλό των παιδιών με αναπηρία και όχι μόνο».

Σκοποί της εταιρείας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν και αφορούν στην οικονομική, υλική, πνευματική και ηθική μέριμνα και φροντίδα για τα βρέφη, παιδιά, εφήβους, νέους και γενικώς άτομα που είτε αναξιοπαθούν είτε είναι αντιμέτωπα με μία χρόνια ή σοβαρή ή απειλητική για την ζωή αρρώστια ή αντιμετωπίζουν τον θάνατο πολύ αγαπημένου τους προσώπου ή έχουν νοητική υστέρηση, κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ή ψυχικές διαταραχές ή νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσηλευτικών κέντρων της χώρας μας καθώς και στην ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους. Εξάλλου, κύριος σκοπός και δράση της εταιρείας είναι η κάλυψη των αναγκών των παιδιών με αναπηρία, όταν θα έχουν φύγει από την ζωή οι γονείς τους.