Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

17.3.2023     Ώρα ανάρτησης: 1:17:17 PMΕκτύπωση

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στους καρπούς που αποδίδει η συναλληλία και η συνεργασία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και κατασκευής των νέων παιδικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στην Σφενδάλη Μαλακάσας.

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ως ποιμενάρχης της περιοχής, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής κ. Νίκος Πέππας, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας, Αντιδήμαρχοι Ωρωπού, κληρικοί της Μητροπόλεως. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ευχαρίστησε όσους ήταν παρόντες και κυρίως όσους συνέβαλαν στην απόκτηση και στην δημιουργία της εν λόγω δομής και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του έργου τονίζοντας πως θα δημιουργηθεί ένας χώρος, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν την πίστη, τις αρχές, τις παραδόσεις και όσα συγκροτούν την ταυτότητα του νεοέλληνα και ολοκληρώνοντας μίλησε για την συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε την σημαντική διαχρονική προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Αττικής απέναντι στις δυσκολίες των συμπολιτών και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι βλέποντας τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και τον Περιφερειάρχη σκέφτεται την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων. Αναφέρθηκε στις καταστάσεις που βιώνει η κοινωνία και επεσήμανε ότι τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι είμαστε συνεργάτες και όχι αντίπαλοι και υπογράμμισε ότι η ελπίδα μας είναι «η συνεργασία, η συναλληλία, ο ένας να βοηθάει τον άλλον». Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε σε όλες τις κατασκηνώσεις, αλλά και στα ιδρύματα της Εκκλησίας και ευχήθηκε όλοι μαζί χέρι με χέρι να βοηθήσουμε, ώστε να περάσουμε τις δυσκολίες.


  Τελευταία Άρθρα
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τμήματος Θηβών Ε.Ε.Σ. (26/3/2023)
 • Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (25/3/2023)
 • Αρχιεπίσκοπος κατά την τελετή επανένωσης των τριών παρθενώνειων θραυσμάτων: Εύχομαι η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να βρει και άλλους μιμητές (24/3/2023)
 • Αντιπροσωπεία από το Βατικανό στον Αρχιεπίσκοπο (24/3/2023)
 • Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία της Ελλάδος με την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ¨" κάνουν πράξη αγάπης τη συγκίνηση του ελληνικού λαού για τους σεισμόπληκτους της Συρίας (22/3/2023)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου - Αγίου Πορφυρίου για την Γ' Στάση των Χαιρετισμών (17/3/2023)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας (17/3/2023)
 • Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο (14/3/2023)
 • Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη των Αρμενίων (14/3/2023)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια της έκθεσης Προσφυγικών κειμηλίων της Μητροπόλεως Νεαπόλεως (13/3/2023) •