Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό στον Ι. Ν. Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς

24.2.2023     Ώρα ανάρτησης: 8:37:32 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Ο ποιήσας έχει το δικαίωμα να διδάσκει. Αυτόν που διδάσκει χωρίς να ποιεί, ούτε τον ακούει κανείς ούτε τον σέβεται, αλλά ούτε έχει αποτέλεσμα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς, όπου χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης. Παρέστησαν βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος μίλησε για την ζωή του ιερομάρτυρα Αγίου Ρηγίνου και τόνισε ότι θυμάται πάντοτε με συγκίνηση την ημέρα που ο Μακαριώτατος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ιερού ναού. Ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο για την συμπλήρωση 15 ετών από την εκλογή του και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την παρουσία και την συμμετοχή του στην εορτή του Αγίου, αλλά και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την μετάδοση. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή Σαρακοστή και χρόνια πολλά σε όλους και παρέδωσε στον Μακαριώτατο ένα αναμνηστικό δώρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών και τόνισε ότι «με το δώρο σας αυτό με βοηθάτε να «γυρίζω» πίσω και να θυμάμαι πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα, θλίψεις και χαρές που περάσαμε όλοι μαζί σε αυτήν την επαρχία. Ευχαριστώ τον Θεό που έφερε έτσι τα πράγματα, ώστε μέσα μου να είναι τεράστια τα διδάγματα και να αντλώ, από αυτήν την διακονία, δύναμη, για να αντιμετωπίζω όλα τα ζητήματα που παρουσιάζονται καθημερινά». Σημείωσε, ακόμη, ότι «σήμερα αυτό που έχουμε ανάγκη ακούγεται στο Ευαγγέλιο: «Ο ποιήσας και διδάξας». Πρώτα θα ποιήσουμε και μετά θα διδάξουμε». Κάλεσε όλους να ψάξουμε μέσα μας και να επαναφέρουμε αυτό το σύνθημα υπογραμμίζοντας ότι «ο ποιήσας έχει το δικαίωμα να διδάσκει. Αυτόν που διδάσκει χωρίς να ποιεί ούτε τον ακούει κανείς, ούτε τον σέβεται και ούτε αποτέλεσμα θα φέρει στην ζωή του».

Κατόπιν, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για την ζωή του Αγίου Ρηγίνου. Επίσης, μίλησε για το έργο του Αρχιεπισκόπου, αλλά και για την μέριμνά του για τις οργανικές θέσεις των ιερέων, καθώς και για την εκπαίδευσή τους.


  Τελευταία Άρθρα
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τμήματος Θηβών Ε.Ε.Σ. (26/3/2023)
 • Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (25/3/2023)
 • Αρχιεπίσκοπος κατά την τελετή επανένωσης των τριών παρθενώνειων θραυσμάτων: Εύχομαι η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να βρει και άλλους μιμητές (24/3/2023)
 • Αντιπροσωπεία από το Βατικανό στον Αρχιεπίσκοπο (24/3/2023)
 • Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία της Ελλάδος με την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ¨" κάνουν πράξη αγάπης τη συγκίνηση του ελληνικού λαού για τους σεισμόπληκτους της Συρίας (22/3/2023)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου - Αγίου Πορφυρίου για την Γ' Στάση των Χαιρετισμών (17/3/2023)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας (17/3/2023)
 • Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο (14/3/2023)
 • Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη των Αρμενίων (14/3/2023)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια της έκθεσης Προσφυγικών κειμηλίων της Μητροπόλεως Νεαπόλεως (13/3/2023) •