Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου

15.11.2022     Ώρα ανάρτησης: 11:51:13 AMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους Μητροπολίτες και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Μαρία Συρεγγέλα. «Η συνεργασία με την Εκκλησία είναι πάντοτε πολύ σημαντική, ιδίως στα θέματα ενδοοικογενειακής βίας» τόνισε η υφυπουργός και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντική, επίσης, η συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας. Πολλές γυναίκες θύματα βίας απευθύνονται στις εκκλησίες, γι’ αυτό καλούμαστε να δουλέψουμε μαζί Εκκλησία και Πολιτεία».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ δημιουργική την συζήτηση που είχε με την κ. Συρεγγέλα και επεσήμανε ότι «το αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα παιδιά και η οικογένεια. Σε αυτό το σημείο συναντώνται οι προσπάθειες της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Θέλουμε μία ειρηνική οικογένεια και μία καλή ανατροφή των παιδιών. Αλλωστε αν στο δέντρο κόψεις τις ρίζες μην περιμένεις καρπούς». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δημιουργία εκκλησιαστικών παιδικών σταθμών και έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθούν με την υφυπουργό παιδικούς σταθμούς.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με την Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ. κυρία Τόνια Αντωνίου.