Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ευχές από συνεργάτες και προσωπικό της Ι.Α.Α. δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

14.6.2022     Ώρα ανάρτησης: 2:03:26 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Ευχές από το προσωπικό και τους συνεργάτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση με αφορμή την εορτή του, την οποία διοργάνωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Ιωάννης Σ. Τσούρας.

«Οι ευχές μας αναβλύζουν πλούσιες τη σημερινή ημέρα» τόνισε ο κ. Τσούρας και σημείωσε ότι «αν τούτη την ώρα ανιχνεύσει κάποιος την καρδιά μας θα διαπιστώσει με βεβαιότητα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η υιικότητα των αισθημάτων μας. Που σημαίνει ότι η μεταξύ μας σχέση είναι σχέση παιδιών προς πατέρα. Είναι η ευγνωμοσύνη που χαρακτηρίζει μια τέτοια σχέση, ως απάντηση στις πολλές δωρεές, αυτές που πηγάζουν από την καρδιά του πατέρα. Δώρο ανεκτίμητο είναι η προσευχή σας για εμάς, η καθοδήγηση στα θέματα της καθημερινής μας εργασίας εδώ στα Γραφεία, η παρουσία του προσώπου σας στη ζωή μας με διάκριση και ελευθερία. Το δεύτερο είναι η συνοχή της καρδιάς μας. Συνοχή καθώς αναφέρουμε τις ευχές μας στο θρόνο του Αγίου Θεού μας, Τον οποίο σείς διακονείτε από τόσο διακεκριμένη εκκλησιαστική θέση. Προσευχόμαστε να σας ευλογεί ο Θεός και να σας φωτίζει. Η παρουσία της Εκκλησίας μας στο σημερινό κόσμο είναι αντιλεγόμενη. Σε ένα περιβάλλον που το χαρακτηρίζει, όπως εύστοχα έχει διατυπωθεί, η επανάσταση του ο,τιδήποτε, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μαρτυρία της ζωής και της νίκης κατά του θανάτου. Οι καρδιές των ανθρώπων είναι σήμερα ιδιαίτερα κλειστές και καχύποπτες. Είθε ο Θεός να σας χαριτώνει πλούσια, ώστε να γίνεσθε αφορμή να πέφτουν τα τείχη της άρνησης, της αυτοκαταστροφής και της δυστυχίας των ανθρώπων. Να είσθε πάντοτε ο απόστολος και κήρυκας της χαράς του Ευαγγελίου, του Αναστάντος Θεανθρώπου που ως πρώτο χαιρετισμό μετά την Ανάστασή Του χρησιμοποίησε ακριβώς το «Χαίρετε». Ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε, διά πρεσβειών του εν αγίοις πατρός ημών Ιερωνύμου, λιπαρά την Θεία Χάρη και πολυετή την Αρχιερατίαν στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζοντας την προσπάθεια που από τα χρόνια της νεότητός σας αρχίσατε, να διακονείτε το Χριστό, την Αγία Του Εκκλησία και την έμψυχη εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο. Εις πολλά έτη Μακαριώτατε».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές και τόνισε ότι καλούμαστε να προσπαθούμε αγωνιζόμενοι να αντιγράψουμε τα σημεία του αγίου που φέρουμε το όνομά του. Ευχήθηκε, επίσης, ο άγιος Ιερώνυμος να είναι ενισχυτής στην ζωή και στο έργο του. Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα του κ. Τσούρα υπογραμμίζοντας το έργο του και την προσφορά του.

Ακόμη, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ευχήθηκε, εκ μέρους όλων, στον Μακαριώτατο και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του και την στήριξή του.

Παράλληλα, εψάλη ένα ποίημα για τον Αρχιεπίσκοπο του Δρος Χαραλάμπη Μ. Μπούσια, Μεγάλου Υμνογράφου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

Ακολουθεί το ποίημα του Δρος Χαραλάμπη Μ. Μπούσια:

Ἱεραρχῶν περίβλεπτον τῶν Ὀρθοδόξων εὖχος,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Ἐξ ὕψους θείου ὁ λαβὼν τοῦ διοικεῖν τὴν χάριν,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Ῥωσθεὶς δυνάμει Πνεύματος σοφῶς λαὸν ποιμάνας,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Ὡράϊσμα πληρώματος Θηβῶν καὶ Λεβαδείας,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Νικῆτορ οὐρανόστεπτε ἐν μάχαις καθ’ ἡμέραν,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Ὑπὲρ τῆς εἰρηνεύσεως μοχθῶν διαφωνούντων,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Μεγάλε, ὡς κατὰ Θεὸν ποιήσας καὶ διδάξας,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Ὁ θεοφάντωρ Ἀθηνῶν καὶ τῆς Ἑλλάδος πάσης,
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.
Σοὶ πρέπει θεῖος ἔπαινος· διὸ πιστῶς βοῶμεν·
Χαίροις, ὦ Ἱερώνυμε.