Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων

1.5.2022     Ώρα ανάρτησης: 7:49:18 AMΕκτύπωση

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Μητρόπολη Βεροίας

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης ο πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Δράμας κ. Παύλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιερόθεος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.
Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Βεροίας υποδέχθηκε το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως από την Μονή της Αγίας Λάβρας, που κόμισε για την επέτειο ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Ευσέβιος.

Λίγο προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος και ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν τα αποκλυπτήρια μνημείου για το μαρτύριο των Αγίων Νεομαρτύρων και τη θυσία των Ηρώων της Νάουσας. Ακολούθησε πάνδημη λιτανευτική πομπή προς το χώρο Θυσίας στο Κιόσκι, όπου ολοκληρώθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας προσεφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δράμας, ο οποίος είναι Ναουσαίος στην καταγωγή.