Αναπτύσσεται ο θρησκευτικός τουρισμός στην πατρίδα μας
19/1/2006



Έντονη και καρποφόρα είναι η συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ζήτημα της ανάπτυξης και προβολής του Θρησκευτικού τουρισμού στην χώρα μας. Το σχετικό θεσμικό πλαίσιο ανέπτυξε ο Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Λιάσκος, κατά η διάρκεια σχετικής εκδήλωσης – φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγκάρδη (16/1/2006), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Μητροπόλεως Γερμανίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Λιάσκος ανέπτυξε τις δράσεις που δρομολογεί το Υπουργείο για την προσέλκυση προσκυνητών:

Α) Σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος αναπτύσσονται οι Ορθόδοξες προσκυνηματικές περιηγήσεις, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στη Βόρειο Ελλάδα, με κεντρικούς άξονες ενδιαφέροντος τα Μοναστήρια. Επίσης, εκπονείται ο επίσημος προσκυνηματικός χάρτης της Ελλάδος, με τη σημείωση όλων των ιστοριών Ναών, Μοναστηριών και προσκυνημάτων ανά Μητρόπολη.

Β) Χρηματοδοτείται η αποκατάσταση πέντε Μοναστηριών στο πλαίσιο της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης

Γ) Το Υπουργείο και ο Ε.Ο.Τ. διοργανώνουν το Παγκόσμιο Θρησκευτικό Συνέδριο στην Καβάλα

Δ) Προωθείται η προβολή του θρησκευτικού τουρισμού και του έργου «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου», η ανάδειξη, δηλ και η προβολή όλων των τόπων από τους οποίους πέρασε και δίδαξε ο Απόστολος των εθνών στην Ελλάδα.

Την Εκκλησία της Ελλάδος στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος.