ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο. Έκδοση του Κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενική Εποπτεία: Παν. Δρακόπουλος. Αρχισυντάκτης: Σέργιος Βοΐλας επικοινωνία: contact@ecclesia.gr


 No Τεύχος 17, 31 Μαρτίου 2003 Don’t you manage Greek? Unsubscribe easy



Η Εκκλησία της Ελλάδος κοντά στο δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό

Σειρά πρωτοβουλιών για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο άμαχο πληθυσμό του Ιράκ ανέλαβε η Εκκλησία της Ελλάδος. Η εκστρατεία αγάπης ξεκίνησε με την συγκέντρωση χρημάτων σε όλους τους Ι. Ναούς της χώρας την προηγούμενη Κυριακή και θα συνεχιστεί με την οργάνωση των αποστολών της βοήθειας από την ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», η οποία έχει αναλάβει τη προώθηση της βοήθειας και την οργάνωση προσφυγικών καταυλισμών μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Μπορεί ο καθένας μας να συνεισφέρει σε αυτή την εκστρατεία αγάπης προσφέροντας φάρμακα, ρουχισμό ακόμα και χρήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε

Η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί με αγωνία τα διαδραματιζόμενα στο Ιράκ

Διαβάστε την εγκύκλιο της Ι. Συνόδου σχετικά με την προσπάθεια αντιμετώπισης των δεινών του πολέμου στο Ιράκ.
Περισσότερα

Η είσοδος νέων κληρικών στη μεγάλη ιερατική οικογένεια της Εκκλησίας

Με αφορμή τον εορτασμό της εβδομάδος ιερατικών κλίσεων η Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε σχετική εγκύκλιο, η οποία αποτελεί θερμή έκκληση προς όλους τους πιστούς εκείνους νέους που γίνονται δέκτες του ουρανίου καλέσματος για το μέγα αξίωμα της Ιερωσύνης να μην το περιφρονήσουν.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου

«Τι νόημα έχει η παρουσία ενός Ιερέα σ' ένα κόσμο σαν το δικό μας;»

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Ιερατικών κλίσεων (Γ΄ εβδομάδα των Νηστειών), ο Αρχιεπίσκοπος και ολόκληρη η Εκκλησία εκφράζει την πατρική της αγάπη και στοργή, στον Ιεροσπουδαστή, που σπουδάζει τα Ιερά γράμματα, στα Εκκλησιαστικά σχολεία και προετοιμάζεται για την μεγάλη ώρα της ζωής του να σταθεί μπροστά στο Ιερό Θυσιαστήριο «ενώπιος ενωπίω»
Περισσότερα

«Υποκρισία των δυνατών»

Την υποκρισία των δυνατών της γης και την αλαζονεία της ισχύος, στηλίτευσε την Κυριακή 23/3 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμα που έκανε στο τέλος της λειτουργίας που τέλεσε στο ναό της Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου.
Περισσότερα

Η αξιοποίηση του οικοπέδου της οδού Δεινοκράτους από την Εκκλησία της Ελλάδος

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα του Τύπου της 27ης Μαρτίου για το θέμα της αξιοποιήσεως από την Εκκλησία της Ελλάδος οικοπέδου επί της οδού Δεινοκράτους στην Αθήνα, η αρμοδία Υπηρεσία (Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) δηλώνει ότι δεν επιθυμεί, ούτε προτίθεται να αντιδικήσει με τους περιοίκους ή τους άλλους «ενδιαφερομένους», πολλώ μάλλον όταν οι περισσότεροι εξ' αυτών και ειδικότερα η περιοχή αυτή, κατά περιόδους, έχουν ευεργετηθεί από τις αλλεπάλληλες χειρονομίες της Εκκλησίας.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, Οικογενειακή ζωή, τομ. Δ΄, Ι. Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης, 2002

Με τον παρόντα τόμο συνεχίζεται από την αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου η δημοσίευση των λόγων του μακαριστού Γέροντος Παϊσίου, με θέματα για την οικογένεια και για τις δοκιμασίες που υφίσταται ο άνθρωπος εξ αιτίας της κρίσεως του θεσμού της οικογενείας στην εποχή μας. Πολλά από τα θέματα του βιβλίου προέκυψαν από συζητήσεις που έκαναν με τον Γέροντα η Γερόντισσα και ορισμένες Αδελφές.
Το βιβλίο χωρίζεται σε έξι μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο σεβασμό μεταξύ των συζύγων. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στις υποχρεώσεις και στην ευθύνη των γονέων για τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Το τρίτο μέρος αναφέρεται στα παιδιά, στις χαρές και στις δυσκολίες τους. Στο τέταρτο μέρος δίνονται απλές και πρακτικές συμβουλές για την πνευματική ζωή μέσα στην οικογένεια. Το πέμπτο μέρος αναφέρεται στις διάφορες δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη ζωή τους και τέλος στο έκτο μέρος περιέχονται θέματα που αναφέρονται στην σωστή αντιμετώπιση του θανάτου.







ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ