ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο. Έκδοση του Κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κάθε τεύχος φέρει το τυπωθήτω του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Θεολόγου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου. Γενική Εποπτεία: Παν. Δρακόπουλος. Αρχισυντάκτης: Σέργιος Βοΐλας επικοινωνία: contact@ecclesia.gr


 No Τεύχος 9, 27 Ιανουαρίου 2003 Don’t you manage Greek? Unsubscribe easy



"Λογικοφανή πλήν έωλα τα επιχειρήματά σας για άρση του αβάτου του Αγ. Όρους"

Σε επιστολή του προς την κ. Καραμάνου ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει τη λύπη του για τη στάση της ευρωβουλευτού στο θέμα του Αγ. Όρους και περιγράφει το καθεστώς της ιερής πολιτείας καθώς και την ιδιαίτερη θέση που έχει αυτή στη συνείδηση του ορθόδοξου χριστιανού.
Περισσότερα

Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τους τίτλους των Μητροπόλεων

Οι Ιεράρχες δεν πρέπει να προσθέτουν στους τίτλους τους προσωνύμια που δεν προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Διαβάστε την Εγκύκλιο

16 έως 22 Μαρτίου η εβδομάδα εξωτερικής ιεραποστολής

Με εγκύκλιό της η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε το πρόγραμμα της εβδομάδας εξωτερικής ιεραποστολής για το 2003.
Περισσότερα

« Οι Τρεις Μεγάλοι Πατέρες αντιτάχθηκαν στην κοινωνική αδικία και αγωνίστηκαν για την ειρήνη και την αγάπη, που τόσο χρειαζόμαστε εμείς σήμερα»

Μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών απεύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος.
Διαβάστε το μήνυμα

Αντίδραση του Αρχιεπισκόπου

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου στα δημοσιεύματα περί εκβιασμών στους χώρους της Ιεραρχίας.
Περισσότερα

Oι θρησκευτικές κοινότητες στην Ε.Ε.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου Υves Deloye και ο Rene Roudaut, Σύμβουλος επί θρησκευτικών ζητημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας θα συμμετέχουν σε ημερίδα που διοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο για τις θρησκευτικές κοινότητες και μειονότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 28 Ιανουαρίου.
Δείτε το πρόγραμμα

Η αλήθεια για το άβατο του Αγίου Όρους

Η συζήτηση των τελευταίων ημερών για το θέμα του άβατου του Αγ. Όρους ενεργοποίησε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Διαβάστε στο αφιέρωμα μας γνώμες εκκλησιαστικών ανδρών, πολιτικών, δημοσιογράφων, ακόμα επίσημα κείμενα της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Επιστασίας Αγ. Όρους καθώς και την επιστολή του Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Patrick Cox.
Περισσότερα



ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Άγγελος Βαλλιανάτος, Αριάδνη Σαραντουλάκου, Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, οδοιπορικό θεραπευτικού τουρισμού στα αγιάσματα της Ελλάδας, Αρμός, 2002


Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός» το βιβλίο «Οι δρόμοι του νερού» του Καθηγητού του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλ.. Σταυρόπουλου και των συνεργατών του Αγγ. Βαλλιανάτου, Αρ. Σαραντουλάκου και Τρ. Μπολτέτσου. Το έργο είναι αποτέλεσμα της ομάδας εργασίας του Τομέα Χριστιανικής Λατρείας, Αγωγής και Διαποιμάνσεως του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και παρουσιάστηκε στις 18 Νοεμβρίου 1999 στα πλαίσια του «Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς» που θέσπισε το Συμβούλιο της Ευρώπης και διοργάνωσε στη χώρα μας το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο βιβλίο περιέχονται δύο ανακοινώσεις και ένα κείμενο σχετικά με τη θέση των πηγών αγιάσματος στην ορθόδοξη παράδοση και λατρεία καθώς και ένας αναλυτικός κατάλογος με τα αγιάσματα και τις αντίστοιχες τοποθεσίες ανά Μητρόπολη. Επίσης στην έκδοση περιέχεται φωτογραφικό άλμπουμ πηγών αγιάσματος από διάφορα μέρη της Ελλάδας.