ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο. Έκδοση του Κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενική Εποπτεία: Παν. Δρακόπουλος. Αρχισυντάκτης: Σέργιος Βοΐλας επικοινωνία: contact@ecclesia.gr


 No Τεύχος 38, 23 Δεκεμβρίου 2003



«Πως και γιατί ο Θεός έγινε άνθρωπος;»

Στο βασικό αυτό ερώτημα που γεννά η ενανθρώπιση του Θεού αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.
Δείτε το μήνυμα

O Αρχιεπίσκοπος συναντά τα παιδιά της Ευρώπης
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος συνάντησε παιδιά από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης, σε λαμπρή εορταστική παιδική βραδιά.
Την εκδήλωση οργάνωσε η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος, και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 στις 17.30 στον Πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΙΣ».
Η Μαριάννα Τόλη μαζί με τους τενόρους Γιάννη και Τάκη Φίνα και τη 10χρονη Ινδονήσια μικρή Mai Flemming Koto, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα από γνωστά παιδικά μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από χώρες της Ευρώπης, και ο Σταμάτης Κραουνάκης ένα μέρος της θεατρικής-μουσικής του παράστασης, «Η Επανάσταση των Λουκουμάδων» σε μουσική δική του και ποίηση Γιώργου Σεφέρη.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος πρόσφερε δώρα παιδιά, και με πρόσκλησή του προσέφεραν επίσης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κ. Νικόλαος Φώσκολος, ο εκπρόσωπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας Αιδεσιμότατος Juergen Henning και ο πάστωρ της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αιδεσιμότατος Canon Malcoln Bradshaw.
Συνολικά μοιράστηκαν δώρα σε 165 παιδιά από Πρεσβείες, ξένα σχολεία & ινστιτούτα στη χώρα μας.Δείτε τους χορηγούς της εκδήλωσης

Στις 13 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος προσέφερε δώρα σε εκατοντάδες ελληνόπουλα της Θεσσαλονίκης, στο Παπάφειο, σε γιορτή που οργάνωσε και πάλι η «Αλληλεγγύη». Στις 22 Δεκεμβρίου έδωσε δώρα σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών στο Λαύριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος στη γενική συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Στις 13 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε στη 5η γενική συνέλευση του ΣΑΕ, , η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημασία της εθνικής ταυτότητας της ομογένειας , και αναφέρθηκε τιμητικά στα Ορθόδοξα παλαίφατα Πατριαρχεία και το έργο τους. Με ιδιαίτερη έμφαση έκανε έκκληση στην κυβέρνηση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και να τον αφήσει επιτέλους ελεύθερο.
Δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας

Οι ημερομηνίες εργασιών της Διαρκούς Ιερά Συνόδου

Από 13 έως 16 Ιανουαρίου θα συνέλθει η Δ.Ι.Σ., κατά τη διάρκεια των εργασιών της οποίας θα αποφασισθούν οι ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ζήτημα των Μητροπόλεων των λεγόμενων «Νέων Χωρών».


ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

«Το αστέρι στάθηκε στη Βηθλεέμ, ιστορία, παραδόσεις και έθιμα των Χριστουγέννων», Ευγενία Περιόρη, Φυτράκης 2003

Μέσα από τα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και αντλώντας υλικό από την ορθόδοξη παράδοση και τη πορεία του Ελληνισμού, η γνωστή από τη δουλεία της στο ραδιόφωνο και τη τηλεόραση Ευγενία Περιόρη παρουσιάζει μία συνολική εικόνα της εορτής των Χριστουγέννων συνδέοντας την ιστορική μαρτυρία με την ανθρώπινη έκφραση του εορταστικού κλίματος, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από τις παραδόσεις και τα έθιμα των Χριστουγέννων.


Η Γέννησίς Σου Χριστέ ο Θεός υμών
ανέτειλε τω κόσμω το φως το της Γνώσεως

Η Μονάδα Διαδικτύου της Εκκλησίας μας σας εύχεται
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ





ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ