ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο. Έκδοση του Κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενική Εποπτεία: Παν. Δρακόπουλος. Αρχισυντάκτης: Σέργιος Βοΐλας επικοινωνία: contact@ecclesia.gr


 No Τεύχος 19, 14 Απριλίου 2003 Don’t you manage Greek? Unsubscribe easy



Η «Αλληλεγγύη» στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ιορδανίας

Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου, μεταφέρθηκε στις 6 Απριλίου το πρωί στο Αμμάν της Ιορδανίας με μεταγωγικό αεροσκάφος C 130 η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με επικεφαλής τον Διευθυντή της Οργάνωσης κ. Δημ. Φουρλεμάδη, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπων μας που υποφέρουν από τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στο Ιράκ.
Περισσότερα

Ο Αρχιεπίσκοπος προς τους νέους για την ειρήνη

«Είσθε πρωτοπόροι και δίνετε ένα μήνυμα στον λαό ότι δεν υπάρχει ισχυρότερο όπλο από την προσευχή που πολιορκεί τον ουρανό. Με όλη σας τη δύναμη προσευχηθείτε για όλους τους εμπλεκομένους, ιδιαίτερα για τον ιρακινό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου, για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Προσευχηθείτε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, να δώσει ο Θεός την ειρήνη στον κόσμο και να παύσουν οι ισχυροί της γης να καπηλεύονται τη δύναμή τους».
Περισσότερα

Η Εκκλησία της Ελλάδος χαιρετίζει την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε.

Με αφορμή την ένταξη της Κύπρου, ως μόνιμο μέλος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των αρχηγών των κρατών της Ε.Ε. στις 16 Απριλίου στην Αθήνα, Η Εκκλησία της Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη επιστολή, με τη οποία χαιρετίζει την είσοδο μίας φίλης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε την επιστολή

Επιστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Παπαδόπουλο

Η Ιερά Σύνοδος χαιρετίζει την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. για το καλό του κυπριακού λαού. Και πιστεύει ότι το γεγονός παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας στη προσπάθεια διατήρησης των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης.
Διαβάστε την επιστολή

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από την Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία της Ελλάδος για το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 προκήρυξε 8 θέσεις υποτροφιών για θεολογικές σπουδές στο εξωτερικό αλλά και για τους τομείς : βιοηθικής, ποιμαντικής ψυχολογίας, μετάφρασης, επικοινωνίας, μάνατζμεντ, δημοσιογραφίας, πληροφορικής, βιβλιοθηκονομίας, ραδιοτηλεόρασης, πολιτικών επιστημών.
Διαβάστε λεπτομέρειες

Πανευρωπαϊκό συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα: «Αρχές και Αξίες για την οικοδόμηση της Ευρώπης».Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 6 Μαΐου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Divani Caravel Hotel ( Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου).
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου στις 17:00.
δείτε το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες :



ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ορθοδοξία 2000, Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον, (Πρακτικά διεθνούς θεολογικού συνεδρίου) Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αποστολική Διακονία, 2003

Ο παρόν τόμος αποτελεί την έκδοση των πρακτικών του διεθνούς θεολογικού συνεδρίου με θέμα: «Ορθοδοξία 2000, παρελθόν – παρόν - μέλλον», το οποίο οργανώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος τον Μάιο του 2000 στα πλαίσια των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων για το «Ιωβηλαίο». Στο συνέδριο έλαβαν μέρος πέραν του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία οι εξής: Αρχιεπίσκοπος χωρών Τσεχίας κ. Χρυστόφορος, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τσιαταώρα Αβραάμ, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Εφέσου κ. Χρυσόστομος, Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Χρυσόστομος, Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Μακάριος, Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Δαμασκηνός, Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας, Θεοφιλ. Επίσκοπος Τριμυθούντος κ. Βασίλειος, Rev. Anatol Szymaniuk, Rev. Klghumen Warsonofiusz Doroskkiewicz, Αρχιμ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, Μοναχή Θεοτέκνη, Μ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Τσέτσης, Πρωτοπρ. Δημήτριος Popescu, Πρεσβ. Ion Chivu καθηγητής Πανεπιστήμιου, Πρεσβ. Λουκάς Βερόνης, Κωνσταντίνος Σκουτέρης καθηγητής Πανεπιστήμιου, Jarmo Hakkarainen καθηγητής Πανεπιστήμιου, Γρηγόριος Ζιάκας, καθηγητής Πανεπιστήμιου, Βασίλειος Σταυρίδης καθηγητής Πανεπιστήμιου, Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης, καθηγητής Πανεπιστήμιου, Ιβάν Δημητρόφ, καθηγητής Πανεπιστήμιου, Απόστολος Γλαβίνας καθηγητής Πανεπιστήμιου, Γεώργιος Μαντζαρίδης, καθηγητής Πανεπιστήμιου, Χρήστος Βασιλόπουλος καθηγητής Πανεπιστήμιου, Βλάσιος Φειδάς καθηγητής Πανεπιστήμιου, Ηλίας Οικονόμου καθηγητής Πανεπιστήμιου, Σπυρίδων Κοντογιάννης επικ. καθηγητής Πανεπιστήμιου, Σταύρος Φωτίου επικ. καθηγητής Πανεπιστήμιου, Ευτυχία Γιούλτση δρ. θεολογίας, Tarek Mitri, Hannuu (Ioennis Poyhoneu),Όλεγ Δομπρονραβόφ. Μέσα από τις εισηγήσεις γίνεται προσπάθεια να καταδειχθεί η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα σημερινά προβλήματα του κόσμου, αλλά και να καθορισθεί το μέλλον της Ορθοδοξίας με άξονα πάντα την καλλιέργεια του πνεύματος μέσα από τα διδάγματα της πίστεώς μας. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος στην εισαγωγική του ομιλία: « Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ορθοδοξίας δεν συνιστούν στεγανά ή αυτοτελή μεγέθη, αλλά ενιαία συνέχεια της εν Χριστώ ζωής της.»





ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ