ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο. Έκδοση του Κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενική Εποπτεία: Παν. Δρακόπουλος. Αρχισυντάκτης: Σέργιος Βοΐλας επικοινωνία: contact@ecclesia.gr


 No Τεύχος 15, 14 Μαρτίου 2003 Don’t you manage Greek? Unsubscribe easy



Ο Αρχιεπίσκοπος για την επικοινωνία

«Επικοινωνία δεν είναι ένας τρόπος για να λαμβάνουμε και να δίνουμε πληροφορίες ή μία επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά το πώς και το γιατί ερχόμαστε σε επαφή με τον άλλον. Ουσιαστικά ορίζει την ίδια την ποιότητα της ανθρωπιάς μας». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος στο πλαίσιο της εισήγησής του με θέμα «Η νέα εποχή επικοινωνίας: πόσο νέα και πόσο επικοινωνία;», την οποία παρουσίασε σε σχετικό Συνέδριο που διοργάνωσε στις 12/03/2003 το Deree College.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας


Εκοιμήθη στις 5/03 ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Μάξιμος

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 8/03 προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Περισσότερα


Το Σάββατο 1/03 εκοιμήθη σε νοσοκομείο των Αθηνών ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Τιμόθεος

Ο Μακαριστός διεκόνισε ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών οργανώνοντας παράλληλα το γραφείο Αποδήμου Ελληνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Περισσότερα


Ξεκινά η εβδομάδα εξωτερικής ιεραποστολής

Από 16 έως 22 Μαρτίου οι εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εξωτερική ιεραποστολή.
Διαβάστε λεπτομέρειες


Επίσκεψη αντιπροσωπείας της «Αλληλεγγύης» στη Συρία και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Αντιπροσωπεία της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», με επικεφαλής τον Διευθυντή της κ. Δημήτριο Φουρλεμάδη, συνόδευσε τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ανδρέα Λοβέρδο στη συνάντηση που είχε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο Δ΄, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του στη Συρία. Ο κ. Φουρλεμάδης μετέφερε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη τους αδελφικούς χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου. Επίσης, τόνισε την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να σταθεί αρωγός στο δύσκολο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο και να προχωρήσει στη δημιουργία αναπτυξιακών έργων, όπου κριθεί αναγκαίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» ανταποκρίθηκε, από την πρώτη στιγμή, στις ανάγκες που διαπιστώθηκαν στη Συρία και τον μήνα Δεκέμβριο απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, ιματισμό κ. α. στην Ιερά Μητρόπολη Χαλεπίου. Η βοήθεια δόθηκε τόσο σε Χριστιανούς, όσο και σε Μουσουλμάνους.
Δείτε το site της «Αλληλεγγύης»


Οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μαρτίου

Η ΔΙΣ θα συνέλθει κανονικά για τις προγραμματισμένες εργασίες της από Δευτέρα 17/03 έως Πέμπτη 20/03


ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

«Το άβατον του Αγίου Όρους», Ιωάννης Κονιδάρης, Σάκκουλας 2003


Η παρούσα εργασία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων και Καθηγητού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Κονιδάρη είχε παρουσιασθεί κατά τη διάρκεια της 14ης ετήσιας συνάντησης της Ενώσεως Ευρωπαίων Δικηγόρων στην Αθήνα (21-24 Μαΐου 1998) στην αγγλική της μορφή. Στη συνέχεια το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Revue Hellenique de Droit International του Ελληνικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου (τ. 53, 2000, σσ. 215-226).
Το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της άρσεως του αβάτου στο Άγιο Όρος κατέστησε επιβεβλημένη την αυτοτελή έκδοση της μελέτης αυτής για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα.
Η έκδοση αυτή αποτελεί ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού προς το Αγιώνυμο Όρος.







ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ