ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο. Έκδοση του Κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενική Εποπτεία: Παν. Δρακόπουλος. Αρχισυντάκτης: Σέργιος Βοΐλας επικοινωνία: contact@ecclesia.gr


 No Τεύχος 14, 04 Μαρτίου 2003 Don’t you manage Greek? Unsubscribe easy



Ιερά Αγρυπνία υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου

Θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών την Παρασκευή 7 Μαρτίου ε.ε. (8 μ.μ. - 1 π.μ.), πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου για κοινή προσευχή υπέρ της ειρήνης.
Περισσότερα

Το προεδρείο του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) στον Αρχιεπίσκοπο

Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμία μέλη του προεδρείου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) είχαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη το κείμενο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Περισσότερα

«Η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει το έργο του CEC»

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της προσφώνησης του Μακαριωτάτου προς τα μέλη του προεδρείου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC)
http://www.ecclesia.gr/greek/archbishop/europe/cec_1.html

Εκκλησία και οι ασθενείς συνάνθρωποί μας

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο υψηλό χρέος και τη μεγάλη ευθύνη των κληρικών, που διακονούν με αγάπη, στοργή και φροντίδα τους ασθενείς συνανθρώπους μας, αλλά και τους οικείους τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, σημειώνοντας ότι όλοι μας «θα κριθούμε από την ποιότητα της αγάπης απέναντι στον πλησίον μας».
Περισσότερα

Η Ημερίδα του προγράμματος «Ποιμαντική των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων»

Διαβάστε στις σελίδες της Αρχιεπισκοπής αποσπάσματα των εισηγήσεων της Ημερίδας του προγράμματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ομιλητές ήταν οι: Σεβ. Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος, Αρχιμ. Νεκτάριος Μηλιώνης, π. Βασίλειος Κοντογιάννης, π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, κ. Βασίλειος Κέκης, καθ. Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνά Γιαννοπούλου, Καθ. Νοσηλευτικής Τ.Ε.Ι., κ. Χρυσάνθη Πλατή, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ζωή Αγγέλη Ιατρός, κ. Ανδρέας Σόλιας, Κοινωνικός Λειτουργός.
Περισσότερα

«Οι νέοι κληρικοί πρέπει να μιμηθούν την ιερατική φυσιογνωμία του Αγ. Νικολάου του Πλανά»

Ο Μακαριώτατος με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου προέτρεψε τους νεοχειροτονηθέντες κληρικούς να έχουν ως πρότυπο το βίο του Αγίου
Περισσότερα

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

«…στεναγμοίς αλαλήτοις, ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ» Αρχιμ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, Άθως, 2002


Η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα εράνισμα θερμότατων προσωπικών προσευχών Αγίων της Εκκλησίας μας, από τον 1ο μέχρι τον 20ο αιώνα – από τον Άγιο Κλήμεντα πάπα Ρώμης, μέχρι τον Άγιο Σιλουανό. Το έργο είναι διανθισμένο με εικόνες και συνοπτικό βίο όλων των Αγίων κατά χρονολογική σειρά, επίσης παρουσιάζει γνωστούς και αγνώστους προσευχητικούς λόγους, που είτε ενσωματώθηκαν στα λειτουργικά κείμενα, είτε ενέπνευσαν υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους. Στο τέλος του βιβλίου, προς διευκόλυνση του αναγνώστη, περιλαμβάνεται αναφορά σε βιβλιογραφικές πηγές και κατανομή προσευχών κατά θέμα, για περαιτέρω μελέτη.






ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ