Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Παν. Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.



Τεύχος 59, 21 Φεβρουαρίου 2006              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 



Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΘΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

«ΕΧΟΥΜΕ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»

ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ HELLAS SAT2 Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΘΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Την ανάγκη λειτουργίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος στα πλαίσια ηθικών αρχών δεοντολογίας, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπρόσωποι κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων (17/2/2006).

«Ο τρόπος χρήσης των Μ.Μ.Ε.», σημείωσε ο Μακαριώτατος, «είναι εκείνος που προσδίδει ηθικό βάρος σε αυτή την αποστολή. Είναι πραγματικά μεγάλο ζήτημα το θέμα της σχέσης της ηθικής με τα Μ.Μ.Ε. Αυτά θα πρέπει να τελούν υπό την εξάρτηση των βασικών ηθικών αρχών… Ο λαός περιμένει πολλά από την έκφραση και την χρήση του Τύπου…»

Παράλληλα, επεσήμανε στα στελέχη του Τύπου να μη δίνουν έμφαση μόνο στην ενημέρωση του εσωτερικού μετώπου, αλλά να καλλιεργούν την ενημέρωση των ξένων για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα για τα εθνικά μας θέματα.

Κορυφή σελίδας



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, τα Ιερά Λείψανα της οποίας φυλάσσονται στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (19/2/2006).

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα της Αγίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε τους τρεις πόλους πέριξ των οποίων η Οσιομάρτυς Φιλοθέη επικέντρωσε τη ζωή της: την τουρκοκρατία, την Εκκλησία και την ανθρωπιά. «Η τουρκοκρατία οδήγησε το έθνος πίσω αλλά υπήρξε για όλους η κάμινος της δοκιμασίας μέσα στην οποία δοκιμάστηκε το Γένος, οι αρχές και οι αξίες του πολιτισμού μας, η ιστορία και η αυθεντικότητά του…»

Αναφερόμενος στη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας ενάντια στα όποια σχέδια αλλοτρίωσης του έθνους, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «η Εκκλησία στα χρόνια της τουρκοκρατίας αποτελούσε τον μόνο οργανωμένο πυρήνα χάρη στον οποίο διεσώθη η γλώσσα, η πίστη, ιστορία και η παράδοσή μας. Σ’ αυτήν οφείλουμε το γεγονός ότι σήμερα είμαστε ένας ελεύθερος λαός, ο οποίος, μετά την απελευθέρωσή μας, ακολουθήσαμε την οδό του πεπρωμένου μας…»

Επεσήμανε, τέλος ότι «Η Εκκλησία δεν υπήρξε μόνο προστάτιδα της βιολογικής υπάρξεως των Ελλήνων, αλλά και στις μέρες μας, αποτελεί το πνευματικό καταφύγιο του λαού μας, σκύβοντας πάνω στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και κατεβαίνοντας μαζί του στο πεζοδρόμιο για τις διεκδικήσεις του. Δεν είναι το «βαρίδι» του Ελληνισμού, όπως τόλμησαν μερικοί να που στις μέρες μας, δεν είναι Εκείνη που εμποδίζει το λαό από την πρόοδο. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων…»

Κορυφή σελίδας



«ΕΧΟΥΜΕ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»

Δοξολογία, με την ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών (19/2/2006), προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μακαριώτατος προβληματίστηκε για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Φοβούμαι ότι έχουμε λησμονήσει τη Βόρειο Ήπειρο. Κανένας δε μιλάει γι’ αυτήν ή για την Μακεδονία… Οφείλουν οι αρμόδιοι να εργαστούν ώστε να διασφαλίζονται διαρκώς τα δικαιώματα των μειονοτήτων, πόσο μάλλον της Βορείου Ηπείρου η οποία κινδυνεύει να ερημώσει από το Ελληνικό στοιχείο. Είναι λυπηρό οι Έλληνες της περιοχής να αναγκάζονται να φεύγουν από τα πατρογονικά τους εδάφη και να διαρρέουν προς την Ελλάδα για βιοποριστικούς λόγους. Γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους…

Τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η διασφάλισή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ και το πρώτο που θα πρέπει να εγγυηθούν αυτοί που μπορούν. Δεν είναι επιτρεπτό να καταπιέζεται σήμερα, σε καιρούς δημοκρατίας, η Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ας μεταφέρουμε αυτά τα διδάγματα στις πολιτικές ηγεσίες και κυρίως ας θρέψουμε με αυτά τις ψυχές μας και τις ψυχές των παιδιών μας. Για να μη αναρωτιόμαστε μετά γιατί χάνουμε τα δίκαιά μας και γιατί δεν έχουμε φίλους και συμμάχους. Διότι οι φίλοι και οι σύμμαχοι μάς υπολογίζουν όταν είμαστε γενναίοι και διεκδικητές και όχι αδρανείς, σκύβοντας το κεφάλι…»

Κορυφή σελίδας



ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Την επισήμανση αυτή έκανε η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, 89,5 FM, παίρνοντας μέρος σε αφιέρωμα του Σταθμού στο πρόβλημα της ανεργίας. Είπε χαρακτηριστικά ότι «εμείς οι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες ασχολούμαστε με αριθμούς και στατιστικές, ξεχνώντας ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι. Η Εκκλησία γνωρίζει ότι τα όρια της φτώχειας έχουν αγγίξει πολλά Ελληνικά νοικοκυριά. Οργανώνει συσσίτια για ανθρώπους που δεν έχουν καν φαγητό. Ο Αρχιεπίσκοπος και οι ενορίες οργανώνουν φιλανθρωπικό έργο αξιοθαύμαστο… Εμείς οι πολιτικοί οφείλουμε να βρούμε τρόπους για την κοινωνική καταπολέμηση του προβλήματος…»

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη και ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επεσήμανε ότι «οι συνέπειες του προβλήματος της ανεργίας φαίνονται στην οικογένεια και την κοινωνία. Η ανεργία αποτελεί μάστιγα. Δεν αφορά μόνο τους νέους που δεν πήγαν στα Πανεπιστήμια αλλά κι εκείνους που έχουν πτυχία. Εμείς, όσο και να θέλουμε, δεν έχουμε τα μέσα να λύσουμε το πρόβλημα. Οι νέοι απελπίζονται. Δε μπορεί μόνο η Εκκλησία να λύσει τα πρόβλημα. Η Εκκλησία οφείλει να ασκεί φιλανθρωπικό έργο και να προσεύχεται για τον φωτισμό των ιθυνόντων…»

Κορυφή σελίδας



ΣΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ HELLAS SAT2 Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά τη συνδρομητική, δορυφορική πλατφόρμα της NOVA, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταδίδει, πλέον, το σήμα του ελεύθερα από τον Ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT 2. Αυτό σημαίνει ότι ο καθείς, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και όχι μόνο, μπορεί να ακούει ΔΩΡΕΑΝ, το πρόγραμμά του εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται μια απλή και με μικρό εφάπαξ οικονομικό κόστος, δορυφορική εγκατάσταση, προκειμένου να συντονιστεί κανείς με τη συγκεκριμένη δορυφορική πλατφόρμα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, που πρέπει απαραιτήτως να ληφθούν υπόψιν, είναι τα εξής:

  • Διάμετρος κατόπτρου για λήψη στον Ελλαδικό χώρο: τουλάχιστον 0.5 (50cm)
  • Σκόπευση: 39ο ανατολικά
  • Συχνότητα: 12.524 ΜΗz
  • Πόλωση: Κάθετη (Vertical)
  • Symbol Rate: 27.500
  • FEC: 3/4
  • Band: Κu


Κορυφή σελίδας











ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ