ECCLESIA
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα, 29 Μαΐου 2003


Αντιδράσεις για το συνέδριο περί νεοειδωλολατρίας στη Θεσσαλονίκη


Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η "Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών" διοργάνωσε συνέδριο, από 25 έως 27 Μαΐου 2003, με θέμα: "Φαινόμενα Νεοειδωλολατρίας, Δωδεκαθεϊσμός, Υποτίμηση Παλαιάς Διαθήκης, Ολυμπιακοί Αγώνες".

Το αυτοαποκαλούμενο "Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών", το οποίο συντονίζει την δραστηριότητα πολλών ελληνικών νεοπαγανιστικών κινημάτων, με επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου εζήτησε την ματαίωση του συνεδρίου αυτού. Στην επιστολή αυτή χρησιμοποιούνται, εκτός από τούς συνήθεις ανιστόρητους ισχυρισμούς των νεοπαγανιστών περί του Βυζαντίου, και ιδιαίτερα υβριστικές λέξεις και ανοίκειες εκφράσεις, όχι μόνον για τούς διοργανωτές αλλά και για τον Κλήρο γενικότερα.

Κατά την πορεία των εργασιών εκπρόσωποι των ομάδων αυτών επεχείρησαν να παρακωλύσουν τις εργασίες του συνεδρίου και να το ματαιώσουν με βίαιο τρόπο. Ξέχασαν φαίνεται ότι το 1997 οι ίδιοι είχαν χρησιμοποιήσει το αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για δικό τους συνέδριο. Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας των ποικιλόμορφων ομάδων της "Νέας Εποχής" και ότι, όταν μιλούν για ελευθερία του λόγου και για ατομικά δικαιώματα τα εννοούν ως αποκλειστικό τους προνόμιο, μη διστάζοντας να τα στερήσουν από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού που θέλει να πιστεύει και να ζει Ορθόδοξα.