ECCLESIA
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2003


Τον Ξενώνα υποδοχής αστέγων αιτούντων άσυλο, ΝΑΥΣΙΚΑ, των «Γιατρών του Κόσμου», όπου φιλοξενούνται Αφγανοί, Κούρδοι, Ουζμπέκοι, Τσετσένοι και Αιθίοπες πρόσφυγες, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Χριστόδουλος.

Ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς τους μετανάστες ανέφερε ότι: «Εμείς οι Έλληνες νιώθουμε τον πόνο σας γιατί γνωρίζουμε από προσφυγιά. Ήρθαμε εδώ», συνέχισε, «για να σας εκφράσουμε τα ειλικρινή συναισθήματά μας. Η Πίστη μας, διδάσκει να δείχνουμε αγάπη προς τον συνάνθρωπο ανεξάρτητα από φυλή, γλώσσα, ή θρησκεία».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας των «Γιατρών του Κόσμου» κ. Νικήτας Κανάκης, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του, τον ενημέρωσε για τις αποστολές των μελών της Οργάνωσης στο εξωτερικό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ.

Στο σημείο αυτό ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι και η Εκκλησία της Ελλάδος είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Και συμπλήρωσε: «Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται με πολέμους. Αυτό το έχει αποδείξει άλλωστε και η Ιστορία» και εξέφρασε την ευχή να επικρατήσει η ειρήνη.

Τέλος ο Μακαριώτατος διένειμε τρόφιμα στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, ενώ συνομίλησε μαζί τους ακούγοντας τα προβλήματά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρόφιμα προσφέρθηκαν από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και στόχο έχει την υλοποίηση δράσεων, την καταπολέμηση της φτώχειας, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ