ECCLESIA
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2003


O Αρχιεπίσκοπος συναντά τα Παιδιά της Ευρώπης και των χριστιανικών χωρών


Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος θα συναντήσει παιδιά από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης, στην εορταστική παιδική βραδιά Ο Αρχιεπίσκοπος Συναντά τα Παιδιά της Ευρώπης και των χριστιανικών χωρών.

Την εκδήλωση οργανώνει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 στις 17.30 στον Πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΙΣ».

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαριάννα Τόλη μαζί με τους τενόρους Γιάννη και Τάκη Φίνα και τη 10χρονη Ινδονήσια μικρή Mai Flemming Koto, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα από γνωστά παιδικά μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από χώρες της Ευρώπης. Ακολουθεί, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης που θα παρουσιάσει μέρος της θεατρικής-μουσικής του παράστασης, βασισμένη σε ποίηση Γεωργίου Σεφέρη και σε μουσική του ιδίου: Επανάσταση των Λουκουμάδων.

Δώρα στα παιδιά θα προσφέρουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κ. Νικόλαος Φώσκολος, ο εκπρόσωπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας Αιδεσιμότατος Juergen Henning και ο πάστωρ της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αιδεσιμότατος Canon Malcoln Bradshaw. Η βραδιά θα τελειώσει με μπουφέ.

Συνολικά θα μοιραστούν δώρα σε 165 παιδιά από Πρεσβείες, ξένα σχολεία & ινστιτούτα στη χώρα μας, καθώς και σε παιδιά των Ελλήνων χορηγών της

βραδιάς: Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβιά-Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλικό Ινστιτούτο, Φιλανδικό Ινστιτούτο, St. Catherine’s British Embassy School, British Council καθώς και οι εταιρείες Allianz, Alfa-Alfa Holdings,3E (Amita) Όμιλος ΑΣΠΙΣ, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Kraft-Παυλίδης, και Paxos.

Στην εκδήλωση θα παραστούν; εκπρόσωπος της Α.Ε. του Πρέσβυ της Αγίας Έδρας & Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα, οι Α.Ε. οι Πρέσβεις της Κύπρου, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας, της Ρωσίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ουκρανίας, της Σερβίας-Μαυροβουνίου, της Πολωνίας, της Αυστρίας, της Λιθουανίας,, ο Βουλευτής Α' Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Καλός, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Κέλλυ Μπουρδάρα Πρόξενοι, Σύμβουλοι και μέλη των Πρεσβειών των ανωτέρω χωρών στην Ελλάδα, εκπρόσωπος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Ιωάννης Κοκκάλας, ο Διευθυντής του St. Catherine’s British Embassy School κ. Ronald Morton, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου κ, Paul Sellers, ο Πρόεδρος της Vodafone Ελλάς κ. Γεώργιος Κορωνιάς και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.


με την ευγενή χορηγία:
ΑΘΗΝΑΙΣ

ΟΠΑΠ

ALFA-ALFA HOLDINGS

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΤΕLESΤΕΤ

ΟΜΙΛΟΣ ΑLLIAΝΖ



ΜΗΧΑΝΙΚΗ

ΜΑΧ SΤΟRΕS

HASBRO HELLAS

ΡΑΧΟS

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

KRAFT-ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΕΟΤ

LΑRΚΟ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ

ΜΠΑΛΟΝΟΡΑΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΠ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το γραφείο FORUM International Communications-Μαρία Κ. Φρεζάδου, τηλ: 210-60.80.065, 60.04.051 fax: 210-63.95.539, e-mail: fic@otenet.gr