Αποφάσεις της δεύτερης Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο
(10/1/2008).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 10.1.2008, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου απουσιάζοντος, προεδρεύοντος δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκοπίου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Ἡ Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Ανακοινώθηκε, μετά από έγκριση του Προεδρεύοντος, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιγραμματέα κ. Κύριλλο Μισιακούλη, η ενημέρωσή του υπό των ιατρών σχετικά με την υγεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, της οποίας το βασικότερο σημείο ήταν ότι ο Μακαριώτατος μεταξύ της μεταφοράς του στο Νοσοκομείο ή της παραμονής του στην κατοικία του, εδήλωσε σαφώς ότι επιθυμεί να παραμείνει στην κατοικία του, όπου και θα συνεχίζεται η νοσηλεία του.

Γ. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε:
- Να αποστείλει Εγκύκλιο προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα επαναδιατυπώνει τη θέση της Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Παραδόσεως, καθώς και τα νομοκανονικώς ισχύοντα περί των Ιερών Ησυχαστηρίων της δικαιοδοσίας της Εκκλησίας μας, εξ αφορμής ζητημάτων που παρατηρούνται σε αυτά.
- Να εξετασθούν όλα όσα αφορούν στα της λειτουργίας της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» σε Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. του μηνός Φεβρουαρίου, εξ αφορμής προφορικής αναφοράς του Σεβασμιωτάτου Συνοδικού Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου.
- Να επισκεφθούν τον Εντιμότατο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και Ηλείας κ. Γερμανός για να τον ενημερώσουν επί θεμάτων τα οποία αφορούν στην παροχή πνευματικών υπηρεσιών υπό των Ιερέων Εφημερίων στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας μας.

Δ., Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου