Ημερίδα-Σεμινάριο για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών των πιστών στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος
(7/9/2007).

Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007 στις 8:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ( Ιερά Μονή Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, Ζόγκα-Άργους), η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει Ημερίδα-Σεμινάριο για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών των πιστών, για τους Κληρικούς των Ιερών Μητροπόλεων της Πελοποννήσου, με θέμα: "Η Αντιμετώπιση των Ψυχικών Διατα-ραχών στο πλαίσιο του Μυστηρίου της Ιερής Εξομολογήσεως", υπό την αιγίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων.
Τους συμμετέχοντες θα χαιρετήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων και ο φιλοξενών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος .
Στην διάρκεια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εισηγήσεις: α) " Η αμαρτία και οι ψυχικές διαταρα-χές" με Εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Μεθόδιο Κρητικό, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, β)" Ο άνθρωπος σε κρίση - περιστασιακή Εξομολόγηση" με Εισηγητή τον Ελλογιμώτατο κ. Αλέξανδρο Σταυρόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γ) "Καταθλιπτικά στοιχεία και παρερμηνευτικές διαθέσεις οι οποίες είναι δυνατόν να επηρεάσουν το περιεχόμενο της Ι. Εξομολογήσεως στους νέους-ενήλικες και γέροντες ." με Εισηγητή τον Ελλογιμώτατο Δρα Σταύρο Ι. Μπαλογιάννη, Καθηγητή Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντή της Α' Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και δ) "H ενοχή στα όρια της ψυχικής νόσου και της μετανοίας κατά την άσκηση του μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως" με Εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. κ. Στυλιανό Καρπαθίου, Θεολόγο-Ψυχίατρο, Δρα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί περί τις 16:00.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου