Περί της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές
(28/8/2007).

Συνοδική Αντιπροσωπεία αποτελουμένη από τον Αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα, τον Σεβασμιώτατο Συνοδικό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, και τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Άνθη ανεχώρησε σήμερα το πρωί για να επισκεφθεί τις πληγείσες από την πυρκαϊά Ιερές Μητροπόλεις και να ενημερωθεί από τους κατά τόπους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την επικρατούσα κατάσταση στις Επαρχίες τους προκειμένου να ενημερώσει στη συνέχεια την Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά την Συνεδρία Αυτής της 31ης Αυγούστου 2007 ώστε να ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω συμπαράσταση των πυροπαθών αδελφών μας.
Την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την επίσκεψη αυτή στις πληγείσες περιοχές συνοδεύει Αντιπροσωπεία της αδελφής Εκκλησίας της Κύπρου αποτελουμένη από τον Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιερώνυμο Πυλιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η οποία έφθασε στην Πατρίδα μας για να επισκεφθεί επί τόπου τις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις ώστε να ενισχύσει ηθικά τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες των περιοχών αυτών καθώς επίσης και να προσφέρει συμβολική βοήθεια για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ευαισθητοποιήθηκε μόλις πληροφορήθηκε την δυσχερή αυτή κατάσταση και έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί Παγκύπριος Έρανος στους Ιερούς Ναούς της Κύπρου την προσεχή Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007. Επίσης παρέδωσε στον Πρέσβυ της Ελλάδος στη Κύπρο το ποσό των 50.000,00 ₠ για να διατεθεί μέσω της Ελληνικής Κυβερνήσεως στους πυροπαθείς, γεγονός το οποίο πραγματο-ποιήθηκε χθες.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου