Περί της επισκέψεως του Μακαριωτάτου εις την Πολωνία
(16/5/2007).

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος αναχωρεί αύριο Πέμπτη 17 Μαΐου 2007 για την Πολωνία κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας Τριάδος στο Κόντεν της επαρχίας Λούμπλιν που θα τελεσθούν την Κυριακή 20 Μαΐου. Σημειωτέον, ότι για την ολοκλήρωση της ανεγέρσεως του ιερού αυτού ναού συνέβαλε οικονομικώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.
Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Προκόπιος Πετρίδης, Συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος κ. Επιφάνιος Αρβανίτης.
Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην Πολωνία ο Μακαριώτατος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βαρσοβία, θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Ιερατική Σχολή, όπου θα συναντηθεί με τους ιεροσπουδαστές, την Ιερά Μονή Αγίου Ονουφρίου στο Γιαμπλέτσνα, και θα παρακολουθήσει τη συναυλία του Φεστιβάλ Εκκλησιαστικών Χορωδιών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Χαϊνόφκα.
Ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει στην Αθήνα την Δευτέρα 21 Μαΐου.

Εκ του Γραφείου Τύπου