Η Ι. Σ. διοργανώνει Ημερίδα-Σεμινάριο για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών των πιστών
(16/5/2006).

Αθήνα 16 Μαίου 2006


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης, κατόπιν Αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διοργανώνει Ημερίδα - Σεμινάριο (πιλοτικού χαρακτήρος) για τους Κληρικούς της, με θέμα: "Η Αντιμετώπισις από τους Πνευματικούς Πατέρες των Ψυχικών Διαταραχών των πιστών".
Οι εργασίες της Ημερίδας θα αρχίσουν την Πέμπτη 18 Μαίου 2006 στις 9:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης (Δημοτική Βιβλιοθήκη) και τους συμμετέχοντες θα χαιρετήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Πρόεδρος της διοργανώ-τριας Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων.
Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις:
α) " Η διαχρονική αντιμετώπιση των ηπίων ψυχικών διαταραχών και η συμβολή της Εκκλησίας", με εισηγητή τον Ελλογιμώτατο κ. Αριστοτέλη Ευτυχιάδη, Επίκουρο Καθηγητή της Ιστορίας της Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
β) "Η αποκατάστασις και ένταξις των ψυχικώς νοσούντων στην Κοινότητα", με εισηγητή τον Ελλογιμώτατο κ. Πέτρο Σταθόπουλο, Τακτικό Καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας FRENTERIK INSTITUTE OF TECHNOLOGY του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Στη συνέχεια θα προβληθεί σχετική Βιντεο-ταινία.
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι περί τις 13:00 με

Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου.