Η Ι .Σ. διοργανώνει Ημερίδα Υπευθύνων Εκκλησιαστικού Τύπου
(4/5/2006).

Ημερίδα Υπευθύνων Εκκλησιαστικού Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το Σάββατο 6 Μαΐου 2006 στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μονή Πεντέλης, με φορέα διοργάνωσης την Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως.
Οι εργασίες της Ημερίδας θα αρχίσουν στις 9:00 και τους συμμετέχοντες θα χαιρετήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Πρόεδρος της διοργανώτριας Συνοδικής Επιτροπής και ο κ. Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, Υπουργός Επικρα-τείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Θα ακολουθήσει η εναρκτήρια ομιλία από τον Μακαριώτατο και κατόπιν θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
α) "Εκκλησιαστικές μέρες ραδιοφώνου", με εισηγήτρια την Άννα Παναγιωταρέα , δημοσιογράφο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημο-σιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
β) "Το διαδίκτυο στη διακονική αποστολή της Εκκλησίας. Από τον ζήλο της Ιεραποστολής μέχρι την ευθύνη της ισορροπίας", με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Συμεών Βενετσιάνο.
γ) "Έντυπες διαδρομές Ορθοδόξου αυτογνωσίας στον 21ο αιώνα", με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα, Αρχισυντάκτη του Περιοδικού "Εκκλησία".
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι περί τις 14:00 με συζήτηση επί των Εισηγήσεων και εξαγωγή

Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου.