Εξεδήμησε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης των Χωρών Πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κυρός Νικόλαος
(2/2/2006).

Εξεδήμησε προς Κύριον την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης των Χωρών Πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κυρός Νικόλαος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, πληροφορηθείς την εκδημία του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας των Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα.

"Προς τον Τοποτηρητή
της Ορθοδόξου Εκκλησίας
των Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας.

Πληροφορηθέντες μετά βαθυτάτης θλίψης την εκδημία προς Κύριον του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου των Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κυρού Νικολάου, εκφράζομεν προς Σας, τον Κλήρο και τον πιστό Λαό της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας τα προσωπικά εγκάρδια συλλυπητήρια και διαβιβάζομεν εις Υμάς την βαθυτάτη συμπάθεια του ορθοδόξου πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχόμεθα, όπως Κύριος ο Θεός αναπαύση την μακαρίαν ψυχήν αυτού και τον συναριθμήση μετά των δικαίων εις Χώραν Ζώντων και όπως αναδείξη άξιον διάδοχον αυτού".

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Τσεχίας και Σλοβακίας θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου. Την Εκκλησία της Ελλάδος θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Προκόπιο Πετρίδη.




Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.