Β` Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Τουρκοκρατία και το 1821
(7/11/2013).

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου και το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου ε.ε. θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης το Β Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την Τουρκοκρατία και την προετοιμασία του 1821.

Όπως είναι γνωστό η Εκκλησία μας έχει αποφασίσει τη διοργάνωση δέκα συνεδρίων, αρχής γενομένης από το 2012, με σκοπό το δέκατο συνέδριο να πραγματοποιηθεί το έτος 2021, όταν θα συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση.

Κεντρικό Θέμα του εφετεινού Συνεδρίου θα είναι: «Η ζωή των υποδούλων Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας. Καταπίεση- Κοινοτισμός-Παιδεία». Φορεύς διοργανώσεως είναι η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος με Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.

Οι Ομιλίες των εισηγητών - ειδικών επιστημόνων θα εκδοθούν σε τόμο. Ήδη έχει εκδοθεί ο τόμος με τα Πρακτικά του Α’ Συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2012 με θέμα: «Ιστοριογραφία και Πηγές για την Ερμηνεία του 1821».

E-mail: Politistikitautotita@yahoo.gr
Τηλ. Επικοινωνίας. 210-7272212-3 6932470352 Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου -Τριανταφυλλιδης.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος