Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο
(7/2/2012).

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Φεβρουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
- Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
- Εξ αφορμής της δυσχερούς καταστάσεως η οποία υφίσταται σε περιοχές της Πατρίδας μας από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους Της ώστε σε συνεργασία μετά των επιχωρίων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να μελετηθεί η δυνατότητα παροχής βοηθείας της Εκκλησίας στις περιοχές αυτές.
- Μετά από σχετικές εισηγήσεις, τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. συζήτησαν για το Εφημεριακό ζήτημα και έλαβαν μέριμνα για θέματα Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε :
- Τόν εορτασμό της εβδομάδος των Ιερατικών Κλίσεων, την Γ Ἑβδομάδα των Νηστειών, από Δευτέρα 12 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου 2012, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, κατόπιν προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.
- Την διοργάνωση της «Εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής», κατά την περίοδο από 4 έως και 10 Μαρτίου 2012, κατόπιν προτάσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
- Τήν πραγματοποίηση αιμοληψίας στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν προτάσεως του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνος «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου