Τέταρτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο
(12/3/2010).

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, στην τετάρτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε σχετικά με την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και ώρα 6 μ.μ. υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, οι οποίοι έχουν στις Επαρχίες τους Εκκλησιαστικά Σχολεία. Μετά την πολύωρη αυτή συνάντηση και τις τοποθετήσεις των παρισταμένων Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων συγκεκριμενοποιήθηκαν οι Προτάσεις, οι οποίες και υπεβλήθη-σαν στην σημερινή Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μετά από την μελέτη των Προτάσεων, την τοποθέτηση του Μακαριωτάτου Προέδρου και τις τοποθετήσεις των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποσταλεί η τελική πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ώστε οι εκεί υπηρεσιακοί παράγοντες να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις της Εκκλησίας, γύρω από τα θέματα της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου