Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ για το μήνα Μάρτιο
(9/3/2010).

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ανεγνώσθη το από 23ης Φεβρουαρίου 2010 Γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, με το οποίο εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, για την συμπαράσταση της Εκκλησίας μας για τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– Τον Συμπληρωματικό Προκαταρκτικό Πινακα Κληρικών Υποψηφίων για την εγγραφή τους στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων.
– Τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Παντοκράτορος Σωτήρος Χριστού Αγίου Αθανασίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών.
– Τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Αιμυαλών Δημητσάνης της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
- Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2010. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 825 και το ποσό ανέρχεται στα 173.262,00 ₠.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να πραγματοποιηθεί, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, σύσκεψη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, οι οποίοι έχουν στις Επαρχίες τους Εκκλησιαστικά Σχολεία, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και ώρα 6.00 μ.μ., στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου. Η συζήτηση αυτή θα έχει ως θέμα την λειτουργία των σχολείων αυτών και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου