Ημερίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
(5/11/2008).


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου ε.έ. θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, με φορέα την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων και με την συνεργασία α) της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Αθήνα, και β) του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Ημερίδα για την ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων- Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, πάνω σε θέματα θεσμικά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα και με γενικό τίτλο θέματος : " Ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ".

Στην διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας (10.00 π.μ.-12.30 μ.μ.), μηνύματα προς τους Συνέδρους θα απευθύνουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και οι Διευθυντές των Αντιπροσωπειών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασιμάτης, Ευρωβουλευτές και άλλοι.

Εισηγητές στην πιο πάνω Ημερίδα θα είναι οι Ευρωβουλευτέs κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και κ. Κων/νος Μποτόπουλος, οι αξιότιμοι κ.κ. Δρ. Κων/νος Ζορμπάς, Θεολόγος - Κοινωνιολόγος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ανωνύμου Εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Σ.Υ.Μ.Ε.ΑΝ.) κ. Ιωάννης Λιάκος, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν τον Διαπολιτισμικό Διάλογο, την διαφορετικότητα των Μελών - Κρατών της Ε.Ε. και την προσφορά της Εκκλησίας μας, καθώς και το Εθνικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Ιερών Μητροπόλεων του Λεκανοπεδίου Αττικής και των νησιωτικών Ι. Μητροπόλεων του Αιγαίου Πελάγους.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου