ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Αποφάσεις της τρίτης Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο
(11/1/2008).

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 11.1.2008, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου απουσιάζοντος, προεδρεύοντος δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκοπίου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Α. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Β. Η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε:
- Τον Προκαταρκτικό Πίνακα των υποψηφίων προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων. Ο Πίνακας αυτός θα δημοσιευθεί στις Ημερήσιες Εφημερίδες των Αθηνών.
- Την μεταφορά, της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, στον Ιερό Ναόν Αγίας Βαρβάρας Λυκοβρύσεως Αττικής.
- Την ίδρυση Ενορίας στην περιοχή Μπεγουλακίου (Μακρυγιάννη) της πόλεως των Πατρών υπό την επωνυμία «Ενορία Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μακρυγιάννη».
- Την σύσταση Εκκλησιαστικού Ιδρύματος υπό την επωνυμία: «ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ», με τον σχετικό Κανονισμό λειτουργίας αυτού.

Γ. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποστείλει Εγκύκλιο προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία να συστήνεται όπως η διεξαγωγή των παραδοσιακών πανηγύρεων εντός των περιβόλων των Ιερών Ναών να γίνεται κοσμίως και σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα του ελληνικού λαού.

Δ., Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Γενικό Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί του Προϋπολογισμού του έτους 2008 και της αναμορφώσεως του Προϋπολογισμού του έτους 2007. Ακολούθησε διάλογος, στον οποίο ο Θεοφιλέστατος Γενικός Διευθυντής απήντησε στα τεθέντα ερωτήματα του Σεπτού Σώματος. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε το θέμα να ολοκληρωθεί στην επόμενη Συνεδρία του μηνός Φεβρουαρίου.

Ε. Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.




Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου